Infofinanciar > Info > 400 de euro în plus la salariu! Află ce angajați au parte de aceste beneficii
Info

400 de euro în plus la salariu! Află ce angajați au parte de aceste beneficii

salariu (sursă foto: stiridecluj.ro)
sursa foto arhiva companiei

Un job extrem de atractiv oferă angajaților din România un bonus de 400 de euro la salariu, transport gratuit și acoperirea costurilor de cazare. Această oportunitate de angajare este în special apreciată și căutată pe piață.

Pentru a contracara lipsa acută de profesioniști din sănătate, un județ din România propune stimulente atractive în euro pentru medici. Acestea sunt menite să aducă mai mulți specialiști în spitalele locale care se confruntă cu deficit de personal.

Județul Galați se confruntă cu o criză severă a numărului de medici, determinând managerii unităților medicale să adopte măsuri inovatoare pentru a recruta cadre medicale. Astfel, medicii sunt motivați cu un supliment financiar de 400 de euro pe lună, pe lângă salariul obișnuit.

Pentru a spori atractivitatea locurilor de muncă, autoritățile locale au investit în modernizarea infrastructurii medicale prin accesarea de fonduri europene, rezultând în dotarea secțiilor cu echipamente medicale de vârf și îmbunătățirea facilităților de îngrijire.

Beneficiile oferite medicilor includ nu doar compensația financiară, ci și transportul gratuit și suportul pentru chirie, într-un efort de a încuraja specialiștii să aleagă să muncească și să locuiască în regiune.

Salariu mai mare pentru medici

Președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, a evidențiat că stimulentele sunt disponibile pentru medici în Tecuci și Târgu Bujor, unde cererea de personal medical este mare. În plus, specialiștii, precum fizicienii medicali, esențiali în tratamentul pacienților, în special în oncologie pentru radioterapie, beneficiază de stimulente similare pentru a rămâne în cadrul Spitalului Județean.

Această inițiativă vine în contextul în care premierul Marcel Ciolacu a anunțat recent deblocarea angajărilor în sectorul medical, în încercarea de a soluționa criza de personal, potrivit RomâniaTv.

„Știți foarte bine că am deblocat posturile din învățământ și din sănătate. Nu mai există obligativitatea unui memorandum în cazul în care cineva iese la pensie sau renunță, își dă demisia. Automat, managerii pot să facă angajări. La sistemul de urgență nu există nicio restricție, la fel și la ATI”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a subliniat că există o problemă reală cu lipsa de personal în domeniul medical, mai ales în spitalele din orașele mici. După discuțiile avute cu ministrul de resort, șeful Guvernului a spus că intenționează să se concentreze și asupra instituțiilor mari spitalicești.