Infofinanciar > Info > Începe goana după personal pe litoral. Ce salariu se oferă pentru angajații din HoReCa
Info

Începe goana după personal pe litoral. Ce salariu se oferă pentru angajații din HoReCa

chelner Sursă foto: romaniatv.net)
Sursa foto: Arhiva companiei

Antreprenorii din industria HoReCa de pe litoral au început deja să caute angajați pentru sezonul estival 2024. Oferta salarială este atractivă chiar și la restaurantele cu autoservire.

Sezonul estival 2024 se anunță unul aglomerat pe litoralul românesc. Mamaia va fi ca de obicei în prim-plan, iar antreprenorii au lansat deja oferte pentru personal. Sectorul HoReCa este, ca de obicei, în lipsă cronică de angajați. Așa că salariile anunțate au început să crească.

De exemplu, unul din restaurantele cu autoservire din Mamaia oferă 4.000 de lei net lunar.

Ofertele au fost majorate și pentru alte categorii de personal. De exemplu, personalul pentru unitățile de street food, barmanii și salatierii sunt ofertați cu 6.000 de lei pe lună. Specialiștii în bucătaria asiatică – cu 9.000 de lei lunar, în timp ce bucătarii „obișnuiți“ primesc 6.500 de lei pe lună. Și ajutoarele de bucătar sunt remunerate cu un salariu de 4.000 de lei net lunar.

Posturile nu necesită studii superioare sau experiență anterioară în domeniu. Programul de lucru este de șase zile pe săptămână, conform dailybusiness.