Infofinanciar > Lumea la zi > Zelenskiy a fost văzut discutând pentru scurt timp cu Viktor Orban! Care a fost motivul
Lumea la zi

Zelenskiy a fost văzut discutând pentru scurt timp cu Viktor Orban! Care a fost motivul

volodimir zelenskiy (sursă foto: evz.ro)
sursa foto arhiva companiei

Președintele ucrainean Volodymyr Zelenskiy și premierul ungar Viktor Orban au vorbit scurt în timp ce participau duminică la învestirea președintelui argentinian Javier Milei, se arată într-o înregistrare video de pe canalul YouTube al Senatului argentinian.

Nu au fost disponibile imediat detalii despre ce au discutat. Presa ucraineană a speculat că cei doi s-ar putea întâlni la Buenos Aires pentru a rezolva diferendele privind candidatura Kievului la aderarea la Uniunea Europeană.
Zelenskiy și Orban au fost filmați conversând înainte și înapoi timp de aproximativ 20 de secunde, în timp ce se amestecau cu alți invitați în parlamentul argentinian, înaintea unui summit al Uniunii Europene de săptămâna viitoare.

Summitul urmează să decidă dacă va începe sau nu negocierile de aderare cu Ucraina. Orban a declarat în mod repetat că se opune începerii discuțiilor acum. Orice decizie de a continua trebuie să fie unanimă, scrie Reuters.

Orban a amenințat, de asemenea, că va bloca demersurile de a acorda Kievului un sprijin bugetar de 50 de miliarde de euro până în 2027, deși un oficial de rang înalt a declarat vineri că UE va găsi modalități de a sprijini financiar Ucraina chiar dacă Ungaria se va opune prin veto.