Infofinanciar > Lumea la zi > Zelenski: Putin seamănă cu Hitler. Se apropie Al Treilea Război Mondial!
Lumea la zi

Zelenski: Putin seamănă cu Hitler. Se apropie Al Treilea Război Mondial!

volodimir Zelenski (
Foto: facebook.com

Înaintea discursului de la tribuna Naţiunilor Unite, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a acordat un interviu canalului CBS News din SUA. Zelenski a spus că Putin seamănă cu Hitler și a avertizat asupra celui de-Al Treilea Război Mondial.

În interviul acordat CBS News, Zelenski a declarat că „moare în fiecare zi pentru a preveni Al Treilea Război Mondial.”

Putin seamănă cu Hitler

Zelenski a avertizat și asupra izbucnirii celui de-al Treilea Război Mondial: „Noi apărăm valorile întregii lumi. Iar poporul ucrainean este cel care plăteşte cel mai mare preţ. Noi luptăm într-adevăr pentru libertatea noastră, murim, noi nu suntem ficţiune, nu suntem o carte. Noi purtăm un război adevărat cu un stat nuclear care ameninţă lumea cu dispariţia. Noi murim în acest război. Dacă Ucraina va cădea şi ruşii vor ajunge în Polonia, ce va urma? Al Treilea Război Mondial?”, a declarat președintele ucrainean

Timpul trece

La întrebarea „Mai beneficiaţi de încă aproape 6 săptămâni de vreme bună, ce veţi face după acest punct?”, Zelenski a răspuns: „Atât cât putem trebuie să eliberăm regiunea şi să înaintăm. Nu ar trebui să-i oferim lui Putin vreo oportunitate.”

Zelenski şi-a exprimat „recunoştinţa” pentru sprijinul financiar acordat de SUA. El l-a asemănat pe preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, cu liderul fascist al Germaniei naziste Adolf Hitler. Zelenski a afirmat: „Dacă Ucraina va cădea, cu siguranţă Putin va merge mai departe. Iar când Putin va ajunge în ţările baltice, ce vor face SUA? Suntem foarte recunoscători (SUA)”.

Un fitil foarte scurt

De asemenea, Zelenski a repetat avertismentul privind declanşarea celui de-al Treilea Război Mondial şi a spus: „Întreaga lume trebuie să decidă dacă dorim să-l oprim pe Putin sau să aprindem fitilul celui de-al Treilea Război Mondial.”

Zelenski a adăugat: „Ruşii au pierdut respectul lumii. L-au ales pe Putin, l-au reales şi l-au ajutat să devină al doilea Hitler. Ei au făcut asta. Nu putem da timpul înapoi. Dar îl putem opri.”

Rușii nu se opresc

Orașul Lviv din vestul Ucrainei a fost zguduit de explozii în primele ore ale zilei de marți. Oficialii locali au declarat că atacul rusesc a rănit o persoană și a provocat un incendiu la un depozit industrial. Primarul orașului, Andriy Sadovyi, a spus că alertele de raid aerian pentru regiune au durat aproape trei ore. Ele s-au oprit în jurul orei 6 dimineața.

Volodimir Zelenski este la New York, pentru prima sa intervenție în persoană la ONU după începutul invaziei, Președintele ucrainean s-a adresat Adunării Generale în cursul zilei de marți.