Infofinanciar > Lumea la zi > Zelenski condamnă ajutorul întârziat din partea Occidentului: „Este complet inacceptabil”
Lumea la zi

Zelenski condamnă ajutorul întârziat din partea Occidentului: „Este complet inacceptabil”

Zelenski a cerut liderilor europeni să negocieze aderarea la UE
Sursa foto: reuters.com

Au murit mulți ucraineni în urma unui atac al Rusiei la Harkov, centrul administrativ al regiunii cu acelaşi nume din nord-estul Ucrainei. A fost bombardat intens de ruși în ultimul timp. Ucraina solicită o extindere a capacităților sale de apărare antiaeriană.

Inclusiv prin achiziționarea de sisteme precum Patriotul american, pentru a proteja mai eficient orașele sale de atacurile frecvente ale Rusiei.

Zelenski a subliniat că este vital să se întărească sistemul de apărare antiaeriană în orașele Harkov, Sumî și în regiunile din sudul țării, afirmând că este o necesitate urgentă în urma atacului din noaptea de miercuri spre joi asupra orașului Harkov. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a denunțat ezitarea Occidentului de a furniza ajutor militar țării sale ca fiind complet inacceptabilă.

,,Un nou sistem de apărare antiaeriană ar putea schimba în mod fundamental situaţia”, a afirmat Zelenski într-un mesaj video difuzat joi seara. În care a spus că este recunoscător fiecărei ţări care caută modalităţi de a-i ajuta ţara.

Dar „este complet inacceptabil faptul că atât de multe ţări din lume se gândesc încă la modul în care pot contracara teroarea. Deşi nu ar fi nevoie decât de câteva decizii politice”, consideră liderul ucrainean, conform digi24.ro.