Infofinanciar > Lumea la zi > Xi Jinping s-a întâlnit Ursula von der Leyen! Summit între Uniunea Europeană şi China
Lumea la zi

Xi Jinping s-a întâlnit Ursula von der Leyen! Summit între Uniunea Europeană şi China

Xi Jinping s-a întâlnit Ursula von der Leyen! Summit între Uniunea Europeană şi China
sursa foto arhiva companiei

Cei doi lideri europeni se află la Beijing pentru un summit între Uniunea Europeană şi China, axat în special pe dezechilibrul comercial dintre cei doi parteneri care s-a accentuat în ultimii ani, a informat agenţia oficială de presă Xinhua, citată de AFP.

Acesta summit, primul cu prezenţă fizică între liderii UE şi Xi Jinping şi premierul chinez Li Qiang după 2019, are loc într-un moment de reluare a schimburilor diplomatice între Bruxelles şi Beijing, după sfârşitul pandemiei de COVID-19 care a izolat China de restul lumii.

Uniunea Europeană nu va tolera la nesfârşit un dezechilibru în schimburile sale comerciale cu China, a avertizat, marţi, Ursula von der Leyen, afirmându-şi, totodată, preferinţa pentru „soluţii negociate”.

Acesta este un „summit al opţiunilor şi mai multe opţiuni pozitive pot fi decise pentru îmbunătăţirea situaţiei”, mai spune aceasta.

Deficitul comercial al UE în relaţiile comerciale cu China s-a dublat în ultimii doi ani, atingând în anul 2022 cifra record de 390 de miliarde de euro, a subliniat preşedinta Comisiei Europene, potrivit Știrile Pro Tv.