Lumea la zi

Williams este pregătită să găsească o nouă Serena! Ultimul meci al legendei

serena wiliams sursa foto reuters
sursa foto reuters

O Serena Williams sfidătoare și-a luat la revedere emoționant de la U.S. Open cu o înfrângere în turul al treilea în fața lui Ajla Tomljanovic, vineri, în ceea ce ar fi putut fi ultimul meci de simplu din cariera sa strălucitoare, potrivit Reuters.

Înfrângerea a fost întotdeauna greu de înghițit pentru Williams, care este foarte competitivă și, fără îndoială, înfrângerea cu 7-5 6-7 (4) 6-1 în fața australiencei clasate pe locul 46 a înțepat-o până în măduva oaselor. Dar, după un parcurs plin de bucurie până în turul al treilea, nu a existat nicio rușine în înfrângerea în fața curajoasei Tomljanovic, permițându-i celei care a câștigat de 23 de ori Grand Slamuri să iasă cu demnitatea intactă și cu capul sus.

Cele trei meciuri ale sale, evidențiate de o victorie în turul al doilea în fața numărului doi mondial, Anett Kontaveit, au fost un cadou pentru fanii ei, atitudinea necruțătoare de a nu se preda niciodată care a făcut-o jucătoarea dominantă a tenisului timp de peste două decenii, afișată până la ultimul punct.

„Încă sunt capabilă!”

„Este clar că sunt încă capabilă”, a declarat Williams reporterilor. „Dar este nevoie de mult mai mult decât atât.

„Sunt pregătită să fiu mamă, să explorez o versiune diferită a Serenei.

„Din punct de vedere tehnic în lume sunt încă super tânără, așa că vreau să am un pic de viață cât încă mai merg.

„Am un viitor atât de luminos în fața mea”.

Întotdeauna pregătită pentru o luptă, jucătoarea de 40 de ani a ieșit la atac, forțând-o pe Tomljanovic să parcurgă distanța. Australianca a avut nevoie de șase mingi de meci pentru a da lovitura de grație și a pune capăt unei lupte captivante de peste trei ore. Fără niciun titlu în circuitul WTA și fără să fi trecut niciodată de sferturile de finală ale vreunui turneu de Grand Slam, Tomljanovic și-a petrecut cea mai mare parte a carierei ca unul dintre numele mai puțin cunoscute din tenis. Dar acum, tânăra de 29 de ani va rămâne pentru totdeauna în istoria tenisului și în serile de trivia sportive din baruri, ca răspuns la întrebarea: „Cine a fost ultima jucătoare care a învins-o pe Serena Williams”.

„Nimeni nu-mi va pronunța numele corect”, a spus râzând Tomljanovic. „Asta va fi nasol. „Nu cred că am făcut parte din istoria tenisului, așa că este destul de mișto”. Williams își semnalase intenția de a se retrage într-un articol din Vogue la începutul lunii august, spunând că „evoluează departe de tenis”, dar nu a confirmat niciodată că US Open este ultimul ei eveniment, conform Reuters.

Finalul?

Având ocazia de a pune capăt speculațiilor potrivit cărora U.S. Open ar putea să nu fie finalul, Williams a lăsat ușa deschisă doar puțin. Întrebată dacă ar putea fi tentată să se întoarcă la tenis, ea a răspuns: „Nu cred, dar nu se știe niciodată”.

„Întotdeauna am iubit Australia, totuși”, a declarat ulterior reporterilor, făcând aluzie la o participare la Australian Open în ianuarie.

Pentru fani, însă, mesajul a fost clar, U.S. Open va fi locul în care Williams își va lua ultimul arc. Mulțimea zgomotoasă din New York, care a susținut-o de la bun început și care, de-a lungul anilor, a alimentat cursele sale spre șase titluri la US Open, a fost din nou alături de ea, dar nu a putut să o ridice la încă o victorie.