Infofinanciar > Info > WhatsApp reduce limita de vârstă la 13 ani în Marea Britanie și UE! Decizia a stârnit un val de controverse
Info

WhatsApp reduce limita de vârstă la 13 ani în Marea Britanie și UE! Decizia a stârnit un val de controverse

WhatsApp nu va mai funcționa pe 35 de modele de telefoane
sursa foto arhiva companiei

Grupul pentru siguranța copiilor spune că Meta „pune profiturile înaintea protecției copiilor”, deoarece aplicația de mesagerie reduce limita de vârstă de la 16 ani.

Militanții au reacționat cu furie după ce compania de social media Meta a redus vârsta minimă pentru utilizatorii WhatsApp de la 16 la 13 ani în Marea Britanie și în UE.

Modificarea a fost anunțată în februarie și a intrat în vigoare miercuri. Grupul de campanie „Smartphone Free Childhood” a declarat că această măsură „se opune cererii tot mai mari la nivel național pentru ca marile companii de tehnologie să facă mai mult pentru a ne proteja copiii”.

WhatsApp

Acesta a declarat: „Permiterea oficială a oricărei persoane cu vârsta de peste 12 ani să utilizeze platforma lor (vârsta minimă era de 16 ani înainte de astăzi) trimite un mesaj că este sigură pentru copii. Dar profesorii, părinții și experții spun o poveste foarte diferită. În calitate de comunitate, ne-am săturat ca giganții din domeniul tehnologiei să pună profiturile acționarilor înaintea protecției copiilor noștri.”

WhatsApp a precizat că modificarea a adus limita de vârstă în conformitate cu cea din majoritatea țărilor și că au fost instituite măsuri de protecție, potrivit The Guardian.

Directorul pentru strategia de siguranță online al Ofcom, Mark Bunting, a declarat că autoritatea de reglementare nu va ezita să amendeze companiile de social media care nu respectă instrucțiunile sale, odată ce va avea puterea de a face acest lucru.

El a declarat pentru emisiunea Today de la BBC Radio 4 că Ofcom redactează coduri de practică pentru aplicarea siguranței online. „Astfel, atunci când puterile noastre vor intra în vigoare anul viitor, vom putea să le cerem socoteală pentru eficiența a ceea ce fac”, a spus el.