Infofinanciar > Info > Vremea se strică din această seară! Temperaturile scad drastic
Info

Vremea se strică din această seară! Temperaturile scad drastic

vremea ger frig (sursă foto: digi24.ro)
sursă foto: digi24.ro

Chiar dacă ziua de sâmbătă, 6 ianuarie, Ziua de Bobotează, a fost cea mai caldă astfel de zi din istoria înregistrărilor meteorologice, de duminică, 7 ianuarie, vremea se strică. Temperaturile vor începe să scadă simțitor.

Un val de aer polar va pătrunde pe teritoruul țării noastre din zona Moldovei. Acest fenomen a cauzat deja numeroasă probleme în Europa de Nord. Iar acum, gerul și frigul au ajuns și în România.

”Luna ianuarie a adus aproape zilnic, în debutul noului an, recorduri la nivelul valorilor minime sau maxime zilnice. Vineri dimineaţă, în zonele unde considerăm că se înregistrează polul frigului în România, la Miercurea Ciuc, Joseni şi Topliţa, am înregistrat cele mai ridicate temperaturi minime pentru o zi de 5 ianuarie de când se fac măsurători meteorologice şi acestea sunt considerate chiar recorduri lunare, fiind cele mai ridicate minime din luna ianuarie pentru aceste staţii”, a declarat Elena Mateescu, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, la TVR Info, citează spotmedia.ro.