Infofinanciar > Info > Vremea se schimbă! România se pregătește de o perioadă caniculară
Info

Vremea se schimbă! România se pregătește de o perioadă caniculară

Prognoza meteo pentru data de 2 aprilie. Temperaturile o să scadă
Sursă foto: kanald.ro

Potrivit directorului ANM, Elena Mateescu, se așteaptă ca finalul lunii martie și începutul lunii aprilie să aducă temperaturi extrem de ridicate, cu maxime care pot ajunge până la 28-29 de grade Celsius. Aceasta afirmă că este vorba despre cel mai călduros final de martie înregistrat în ultimii 70 de ani. În dimineața zilei de 29 martie au fost înregistrate temperaturi maxime istorice la mai multe stații meteo.

Este emisă o informare meteorologică cu privire la intensificarea vântului în majoritatea regiunilor țării, cu viteze așteptate între 45 și 55 km/h, iar la zonele montane se prevăd rafale de până la 60-70 km/h.

De asemenea, până la ora 18:00, există o atenționare meteorologică de Cod Galben pentru zona Moldovei, estul și sud-estul Transilvaniei. În ceea ce privește temperatura, avem parte de o vreme deosebit de caldă. Se înregistrează deja 24 de grade Celsius la Calafat și Turnu Măgurele.

La București (stația Filaret) și în alte orașe precum Brăila, Focșani, Galați și multe altele din sud și sud-est. Temperaturile au depășit 20 de grade Celsius. Indică o zi extrem de călduroasă. Este de așteptat ca astăzi să atingem pragul unei zile de vară, cu temperaturi ce ajung la 25 de grade Celsius, conform stiripescurt.ro.