Infofinanciar > Info > Se anunță Cod Galben în toată țara! Ce temperaturi ne așteaptă
Info

Se anunță Cod Galben în toată țara! Ce temperaturi ne așteaptă

cod galben Sursă foto Playtech.ro
sursă foto: playtech.ro

În dimineața zilei de 28 martie 2024, Administrația Națională de Meteorologie a emis atenționări de Cod Galben.

O să fie fenomene severe pentru mai multe zone din județele Gorj, Olt, Dolj, Vâlcea și Mehedinți. Aceste atenționări sunt valabile în intervalul orar cuprins între 7:45 și 9:00, respectiv între 7:00 și 10:00.

Cod Galben în toată țara!

În zona joasă a județului Gorj și în localitățile din jur precum Târgu Jiu, Motru, Rovinari, Bumbești-Jiu, sau Novaci, se prevăd intensificări ale vântului cu rafale ce pot atinge între 55 și 65 km/h, iar izolat chiar 70 km/h. Astfel de condiții meteorologice pot fi periculoase și pot afecta circulația rutieră și activitățile în aer liber.

În același timp, în județele Dolj și Olt, inclusiv în orașele importante precum Craiova, Filiași sau Segarcea, se vor resimți și ele intensificări ale vântului, cu rafale care pot atinge aceleași viteze menționate anterior. Acest fenomen poate cauza disconfort și poate afecta temporar activitățile desfășurate în aer liber sau pe căile de comunicație.

Județul Sibiu nu este exclus din aceste atenționări, zonele precum Cisnădie, Avrig sau Tălmaciu fiind susceptibile de a resimți temporar intensificări ale vântului cu rafale între 55 și 65 km/h.

Este important ca locuitorii din aceste zone să fie precauți și să fie la curent cu evoluția vremii, să evite deplasările în măsura posibilului în intervalul menționat și să ia măsuri de siguranță în cazul în care sunt nevoiți să se deplaseze în aer liber. Aceste atenționări evidențiază importanța monitorizării condițiilor meteorologice și a reacției prompte în fața fenomenelor severe. Contribuie astfel la protejarea vieții și a bunurilor.

Se anunță o vreme schimbătoare

Joi, în sudul și în estul României se va înregistra o încălzire a vremii. Vor fi și perioade de ploaie în multe zone ale țării, iar vântul va sufla destul de puternic. În regiunile Dobrogei și Bărăganului, se anunță o vreme schimbătoare, cu vânt activ și posibile averse slabe și trecătoare. Temperaturile vor crește în comparație cu ziua de miercuri, urcând până la 23 de grade Celsius.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, se va simți o încălzire semnificativă. Termometrele vor indica între 23 și 24 de grade Celsius, valori caracteristice lunii mai. Cerul se va înnora din când în când, iar posibilitatea de ploi este prezentă, însoțită de intensificări ale vântului în această zonă.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, temperatura va înregistra o creștere semnificativă în comparație cu ziua precedentă. Dacă miercuri valorile termice se situau în jurul a 14 grade Celsius, joi acestea vor ajunge la 21, poate chiar 22 de grade Celsius. Vor exista șanse pentru averse, însă soarele își va face apariția din când în când printre nori, conform realitatea.net.