Infofinanciar > Info > Vremea la început de aprilie. Cum vor fi temperaturile zilele următoare
Info

Vremea la început de aprilie. Cum vor fi temperaturile zilele următoare

Prognoza meteo pentru data de 2 aprilie. Temperaturile o să scadă
Sursa foto: Antena 1

Începutul lunii aprilie nu se anunță foarte bun. Vremea nu va fi cea mai potrivită în perioada următoarea. Meteorologii vin cu vești proaste pentru cei care așteptau zile însorite și temperaturi ridicate. Totuși, ceea ce este anormal în această perioadă este faptul că vor veni ninsorile, iar primăvara se lasă așteptată.

Astăzi, 2 aprilie, temperaturile vor fi extrem de bune pentru o plimbare în parc. Maximele vor ajunge la 21-23 de grade Celsius, în special în regiunile din sudul  țării.

Temperaturile zilele următoare

„Deocamdată vine căldura, avem un weekend cu temperaturi în creștere, îndeosebi în jumătatea de sud a țării, unde așteptăm maxime înspre 19 grade, pornind de la 11…12 grade în regiunile nordice și centrale. Duminică poate vom avea și temperaturi de 20…21 de grade în partea de sud a țării. Vor fi însă și precipitații, aria ploilor se va extinde începând de la noapte, dinspre partea de vest a teritoriului. Mâine vor fi ploi în nordul, în centrul și vestul țării, pe arii mai restrânse în rest, iar duminică, mai ales în jumătatea de nord a teritoriului.”, a anunțat directorul în Administrația Națională de Meteorologie, Florinela Georgescu.

Ploile își vor face și apariția. Conform meteorologilor, temperaturile vor fi în creștere, însă vor exista și averse. De asemenea, pe vârfurile munților vor fi și câteva precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Luni, 3 aprilie, vremea se va schimba la 180 de grade. Temperaturile vor scădea extrem de mult. Maximele vor fi la 13, respectiv 14 de grade. Cerul va fi acoperit și vântul va bate extrem de tare.

„Începând cu ziua de luni, vremea se va răci accentuat în toate regiunile. Cerul va avea înnorări, dar probabilitatea de precipitații va fi mai mare în jumătatea de sud-est a ţării. La munte vor predomina treptat ninsorile, iar în partea a doua a intervalului vor fi posibile lapoviţe şi ninsori şi în zonele mai joase de relief. Vântul va prezenta local şi temporar intensificări în majoritatea regiunilor, amplificând senzația de rece”, a transmis Oscar Stanciu, redactor meteo Observator, conform observatornews.ro.

Ninsoare în luna aprilie

De asemenea, există șanse mari ca marți și miercuri să fie momente de lapoviță și ninsoare, în special în Transilvania și Moldova.

„Nu este exclus ca pe fondul acestei răciri, mai ales marți, poate și miercuri, precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare să fie nu numai la munte, dar și în zone mai joase din Transilvania și Moldova. Deci o vreme capricioasă în continuare, specifică primăverii”, a explicat Florinela Georgescu, potrivit ziarulunirea.ro.

Marți temperaturile vor fi și mai scăzute, maximele fiind la cel mult 6 grade. Va fi foarte frig. Dimineața vor fi ploi, moment în care s-ar putea și cadă și lapoviță, iar vântul se va intensifica. Noaptea următoare vor fi în jur de zero grade.