Infofinanciar > Info > Vremea astăzi. Temperaturi scăzute în mai multe zone din România
Info

Vremea astăzi. Temperaturi scăzute în mai multe zone din România

Cresc temperaturile în România. Cum o să fie vremea în Europa
Sursa foto Arhiva companiei

Dacă în weekend, vremea a fost extrem de frumoasă și perfectă pentru o zi de primăvară, lucrurile se schimbă. De luni, temperaturile încep să scadă în mai mult zone din România. De asemenea, vor apărea și precipitații.

Zonele vizate de ploi sunt Banat Crișana, Maramureș, Transilvania, Oltenia, Muntenia, dar și partea de vest și de nord din Muntenia.

Cum va fi vremea luni în România?

Temperaturile de mâine se vor încadra între 8 și 22 de grade Celsius. Cea mai mare valoare a acestor temperaturi va fi găsită în Muntenia. În zona de sud și de sud-est a României, vremea se va răci.

De asemenea, în aceste zone va ploua. Cantitatea de apă va fi 10-15l/mp. În Transilvania și în Dobrogea, izolat, vor fi precipitații ce vor avea formă de lapoviță, măzăriche și ninsoare.

În zona montană, vor fi prezente ninsorile. De asemenea, aici se remarcă o intensificare a vântului. Viteza acestuia va fi de 80-90 km/h. Acesta se va intensifica în zona Carpaților Meridionali și de Curbură.

Va fi viscolită ninsoare, iar din această cauza și vizibilitatea va fi redusă.

Vântul va avea o viteză de 40…50 de km/h în Dobrogea, zona de est a Munteniei, de sud-est a Moldovei, de vest și sud a Olteniei.

Vremea se va răci și în Capitală. Față de temperaturile înregistrate duminică, luni, acestea vor scădea cu 10 grade. Temperatura maximă va fi de 10…11 grade Celsius. Cea minimă se va situa pe la 1…3 grade.

Cerul va fi înnorat pe tot parcursul zilei, iar temporar vor apărea și precipitații. Vor fi înregistrate și intensificări ale vântului.

Vremea în Europa

Nici în Europa, în cursul zilei de luni, veștile privind vremea nu sunt mai bune. În zonele de sud-vest, nord-vest, sud-est și centrul al continentului, cerul va fi înnorat. De asemenea, vor fi prezente și precipitațiile în zonele menționate anterior.

În celelalte regiuni, vremea se anunță a fi una frumoasă. Conform observatornews.ro, vântul va avea intensificări în zona de vestică și de sud-est. Totuși, valorile termice vor fi mai reduse decât cele înregistrate în cursul zilei de duminică.

Vremea marți

Dacă luni vremea va fi mai rece, marți se va încălzi. Temperaturile maxime vor ajunge până la 17 grade Celsius. Cele minime vor fi cuprinse între minus 6 și. minus 4 grade în zona Transilvania. În Banat, lucrurile vor sta mai bine. Aici temperaturile minime vor fi de 10…11 grade celsius.

Vântul va suflat slab și moderat. Vor fi câteva intensificări ale vântului pe crestele montane și în zona de sud a Banatului, dar și în Dobrogea.

În București, marți, temperaturile maxime vor ajunge la 16 grade Celsius. Cele minime se vor încadra între 5…6 grade Celsius. De asemenea, șansele de a ploua sunt extrem de mici. Vântul va sufla slab și moderat.