Infofinanciar > Info > Vremea astăzi. Ce temperaturi se înregistrează în România 
Info

Vremea astăzi. Ce temperaturi se înregistrează în România 

Prognoza meteo pentru data de 2 aprilie. Temperaturile o să scadă
Sursa foto Arhiva companiei

În cursul acestei zile, temperaturile vor fi mai mari decât cele normale pentru această perioadă. Acest lucru se va întâmpla în majoritatea zonelor din România. Temperatura maximă ce se va înregistra astăzi va fi de 15 grade Celsius.

Temperaturile minime vor fi între minus 5 grade și 5 grade Celsius.

Vremea astăzi

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au transmis faptul că pe cer vor exista câțiva nori. Regiunile vizate sunt cele din centru, este și sud. De asemenea, pe parcursul acestei zile, vor exista și momente de precipitații. Acestea vor avea loc pe arii restrânse în Transilvania, Moldova și Banat.

Ploile vor apărea pe spații reduse spre seară și noaptea și în Dobrogea, Oltenia și Muntenia. în ultimele două regiuni, precipitațiile vor fi pe dealurile regiunilor.

În zona montană, vremea va fi destul de bună. Vor apărea precipitații slabe sub formă de ninsoare, însă în Carpații Meridionali. Se remarcă intensificări ale vântului de 45…50 de km/h. Se va instala și ceața în unele zone.

Conform a1.ro, în București, temperatura maximă va fi de 11 grade Celsius. În timp ce, valoarea termică minimă se va situa în intervalul 3…4 grade. De asemenea, și aici, va fi un cer înnorat. Condițiile de ploaie sunt reduse, iar vântul va bate slab spre moderat.

Vremea săptămâna viitoare

„La începutul săptămânii viitoare, vremea se va rãci ușor în mare parte din țară, însã valorile de temperaturã vor fi în continuare mai mari decât cele normale, îndeosebi în vest şi în sud-vest. Cerul va avea înnorãri, iar pe arii restrânse, în prima parte a intervalului, în Oltenia şi la munte va ploua slab, iar la altitudini mari vor fi precipitaţii mixte. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 şi 12 grade Celsius, cu cele mai scăzute valori în nord și în nord-est. Spre finalul săptămânii viitoare, valorile termice vor fi în creștere, cu maxime de 18…20 grade Celsius”, au transmis meteorologii.

În prima zi a săptămânii, luni, temperaturile maxime se vor încadra în 4 și 12 grade Celsius. Valorile minime pentru această zi vor fi între -5 și 5 grade celsius. De asemenea, în zonele sudice, vestice și nord-vestice, cerul va fi acoperit de nori. Conform meteorologilor, vor fi și ploi ușoare în Oltenia, nord-vestul Muntenia, iar noapte în Maramureș, Crișana și Banat.

În zona montană, vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.  În București, luni, temperatura maximă va fi de 8 grade Celsius, în timp ce, minima va fi între 0 și 2 grade.

Marți, vremea din România va fi și mai bună. Valorile termice se vor menține în continuare peste cele normale pentru această perioadă. În România, temperatura maximă va ajunge la 14 grade Celsius, în timp ce cea minimă se va situa pe la minus 2 grade Celsius.  Vântul va sufla slab și moderat, fără intensificări. De asemenea, în prima parte a zilei, dar și noaptea va apărea și ceața.