Infofinanciar > Lumea la zi > Vai de noi! Dacă Rusia câștigă războiul, probabil că va cere României și Bulgariei să fie zone tampon
Lumea la zi

Vai de noi! Dacă Rusia câștigă războiul, probabil că va cere României și Bulgariei să fie zone tampon

Vladimir Putin Sursă foto ABC
Foto: capital.ro

În noile doctrine de apărare rusești, ca obiectiv final al răzbiului din Ucraina se află retragerea NATO la granițele sale de dinainte de anul 2004. Aceasta înseamnă că, dacă Rusia câștigă acest război, este foarte probabil ca ea să ceară ca Bulgaria și România să fie  zone tampon, scrie presa bulgară.

În același mod în care Ucraina a fost o zonă tampon înainte. Și am putea spune că am văzut care este soarta zonelor tampon.

Zone tampon, zone gri

Tocmai Marea Britanie și SUA sunt un garant pentru aceasta, că nu se va ajunge acolo.  Pentru ele sunt țările care contribuie cel mai mult pentru apărarea NATO. Este comentariul făcut pentru Nova News de  politoligul bulgar Iskren Ivanov.

El a calificat vizita lui David Cameron la Sofia ca fiind una deosebit de importantă, iar consecințele ei, potrivit politologului, pot fi analizate pe trei niveluri.

„Scopul este de a consolida influența britanică în Europa. Este logic să direcționăm mai multe resurse pentru a ține Rusia pe bătrânul continent. Europa de Est este un element foarte important. În NATO securitatea noastră este destul de bine garantată, nu așa cum ar fi într-un nou format european de securitate colectivă. Țările europene nu au resursele strategice ale Statelor Unite și ale Marii Britanii”, a spus el.