Infofinanciar > Info > Vremea astăzi. Se încălzește, dar încă mai plouă în unele regiuni
Info

Vremea astăzi. Se încălzește, dar încă mai plouă în unele regiuni

Prognoza meteo pentru data de 2 aprilie. vremea
Sursa foto Antena 1

În cursul zilei de astăzi, în majoritatea regiunilor, vremea va fi călduroasă, însă vor exista și câteva precipitații în partea sudică a României. 

În partea nordică, cerul va fi înnorat temporar, iar pe arii restrânse vor exista și precipitații. Există posibilitatea și unor descărcări electrice. De asemenea, vântul va sufla slab și moderat. Aici, temperaturile vor fi între 10 și 20 de grade, iar în depresiunile intramontane valorile vor fi și mai scăzute. În depresiunile Carpaților Orientali, temperaturile vor fi pe la 6…7 grade de Celsius. 

Temperaturi maxime de 33 de grade

În București, cerul va fi senin, iar temperaturile minime vor fi în jur de15 grade Celsius, iar cele maxime vor ajunge la 33 de grade.

La malul mării, temperatura maximă va fi de 28 de grade Celsius. Apa mării va avea 25 de grade. Cerul va fi senin, iar vântul va fi variabil. În același timp, indicele UV va fi de 8 din 11.

În centrul România, în Brașov, cerul va fi înnorat, iar indicele UV va fi 7 din 11. Dee asemenea temperatura maximă de astăzi va fi de 27 de grade Celsius, iar cea minimă a fi de 14 grade.

În zonele sudice, vremea va fi caniculară. Cerul va fi variabil, cu câteva momente de înnorări, averse și descărcări electrice. Vântul se va intensifica pe perioade de scurtă durată. Izolat, cantitățile de apă vor depăși 15…20l/mp.

În Maramureș, temperaturile maxime vor fi în 25 de grade, air în Muntenia, Oltenia și Banat, maximele se vor situa aproape de 34 de grade Celsius. 

În unele zone va ploua

De asemenea, în cea de-a doua parte a zilei, în zonele menționate, vor exista și perioade de instabilitate atmosferică accentuată. 

Ploile vor avea u  caracter torențial în perioade scurte de timp. Local, se vor aduna cantități de 20…25 l/mp, iar izolat 35…40l/mp. Pot exista și condiții de grindină. 

În celelalte zone ale României, cerul va fi variabil, iar ploile vor apărea pe suprafețe restrânse, însă cu o mai mare probabilitate în Muntenia și în sudul Moldovei. 

În Cluj, vântul va sufla variabil, iar cerul va fi parțial înnorat. Indicele UV va fi de 6 din 11, iar temperatura maximă seva situa la 28 de grade Celsius. Temperatura minimă din Cluj va fi de 16 grade, conform romaniatv.net.

În partea vestică a României, vremea se va încălzi, iar temperatura maximă va fi la 33 de grade Celsius. Spre seară, va exista posibilitatea formării unor nori de ploaie, însă șansele de ploaie sunt reduse. 

De asemenea, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a vorbit despre vremea care va fi din ce în ce mai caniculară.

„Într-adevăr, la nivel mondial, așa cum arată și Organizația Meteorologică Mondială în comunicatul emis în 27 iulie, este posibil ca luna iulie să fie cea mai caldă din istorie, astfel încât să observăm efectele din punct de vedere economic sau social, prin ceea ce s-a întâmplat mai ales în zona continentului european și chiar și la noi, prin creșterea frecvenței fenomenelor meteorologice extreme. Iată acest val de căldură persistent, de trei săptămâni, a fost întrerupt ieri de cea mai rece zi din această vară de până în prezent.  Am avut cea mai rece dimineață la 16 stații meteorologice, unde am înregistrat recorduri ale temperaturilor minime ca fiind cele mai scăzute valori din întreg șirul de observații până la această dată”, a declarat Elena Mateescu.