Infofinanciar > Info > Vremea astăzi în România. Temperaturile scad cu 15 grade în anumite zone
Info

Vremea astăzi în România. Temperaturile scad cu 15 grade în anumite zone

Vremea, ploaie, prognoza meteo
sursa: evz.ro

O să plouă foarte mult în sud-est şi la munte, dar o să mai apară câteva averseăn est și în nord-vest. Vântul are intensificări în majoritatea regiunilor şi atinge viteze mai mari pe crestele munţilor. Cerul va fi predominant acoperit de nori, iar vântul va avea o viteză susținută de 55-65 km/h, însoțit de averse și descărcări electrice

După cele 42 de grade Celsius înregistrare miercuri, de azi încolo o să fie cel mult 28 de grade Celsius.

Temperaturile scad la 23 de grade

În regiunea Dobrogea și în Bărăgan, miercuri, 26 iulie, au fost înregistrate cele mai înalte temperaturi din țară, atingând valori de 41-42 de grade Celsius. Însă, joi, 27 iulie, temperaturile vor scădea semnificativ, situându-se între 23 și 27 de grade Celsius. Cerul va fi în mare parte noros, iar vântul va sufla cu o viteză de 55-65 km/h, însoțit de averse și descărcări electrice.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, temperaturile vor fi mai blânde și nu trec de 27 de grade Celsius. Ploile vor fi prezente, iar pe lângă ele se vor înregistra tunete, fulgere și intensificări ale vântului. În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, atmosfera va fi predominant însorită pe parcursul întregii zile, cu posibile averse izolate în zona montană. Vântul va sufla mai puternic, iar temperaturile se vor opri la 26 de grade Celsius.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș, cerul va fi predominant noros, iar ploile vor fi prezente pe intervale. Vântul va fi mai insistent, și în consecință, temperaturile vor fi destul de răcoroase pentru acest moment al anului. În vestul țării, vremea va fi mai bună, iar temperaturile vor fi acceptabile, de până la 25 de grade Celsius. Soarele va străluci în cea mai mare parte a zilei, însă vântul va avea intensificări. Local, în zona montană, pot apărea câteva averse.

Vremea la mare se răcește

În Transilvania, dimineața va fi răcoroasă, mai ales în depresiuni. Temperaturile nu vor crește foarte mult peste zi și vor ajunge cel mult la 23-24 de grade Celsius. Vor fi ploi însoțite de intensificări ale vântului. Cele mai mari viteze de vânt se vor înregistra pe crestele Meridionalilor, unde rafalele vor depăși 90 de km/h.

În Oltenia, joi, temperaturile vor scădea cu aproximativ 10-11 grade față de ziua precedentă. Cerul va fi dominat de soare, dar vântul va avea unele răbufniri. După-amiază, în estul provinciei, este posibil să apară câțiva nori de ploaie. În ținuturile sudice, cerul va rămâne acoperit în mare parte a zilei. Vor fi ploi intermitente, iar vântul va agita atmosfera cu viteze de până la 65 de km/h. Temperaturile vor scădea drastic față de ziua precedentă, iar joi, maximele se vor opri la 25 de grade Celsius.

În București, se va resimți o accentuată răcire, iar ploile vor fi mai frecvente. Vântul va continua să fie agitat, iar temperatura maximă se va opri la 26 de grade Celsius. La noapte, norii se vor risipi, iar temperatura minimă va ajunge la 15 grade Celsius.

Temperaturile scad şi la munte, dar și la mare. O să fie averse locale însoțite de descărcări electrice, iar vântul o să bată cu putere, în special la altitudini mari. Un aer rece ajunge şi la malul mării, aşa că joi vor fi cel mult 23-24 de grade prin stațiuni. O să plouă în mai multe reprize şi vor fi rafale puternice de vânt. Apa mării are în jur de 22 de grade, conform stirileprotv.ro.