Infofinanciar > Info > Românii vor avea parte de o vreme ploioasă. Vremea se schimbă în zilele următoare
Info

Românii vor avea parte de o vreme ploioasă. Vremea se schimbă în zilele următoare

vremea (sursă foto: cancan)
sursa foto: arhivă

Se anunță ploi și înnorări în mai multe zone din țară. Crișana, Maramureș, Banat și Transilvania sunt prognozate cu cer înnorat și ploi cu descărcări electrice.

Cer înnorat și averse de ploi se anunță în Banat, sudul Crișanei, Oltenia și pe arii restrânse în Transilvania, Muntenia și Dobrogea.

La munte vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, iar în celelalte regiuni, cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în sudul, vestul, nord-vestul și centrul țării, unde vor fi viteze în general de 45…55 km/h, iar sudul Banatului și în zona montană înaltă rafalele vor depăși 70…90 km/h.

Temperaturile minime se vor încadra între 2 și 15 grade, cu valori mai mici în depresiuni. Cu totul izolat în sud-est vor fi condiții de ceață în această seară.

Pentru vineri, cerul va fi înnorat temporar și vor fi perioade cu averse. Ploile vor fi izolate, însoțite de descărcări electrice, în Crișana și Maramureș, local în Banat și Transilvania și pe arii restrânse.

Ploile vor avea caracter torențial, iar izolat cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și vor fi condiții de grindină. Vântul va avea intensificări pe parcursul zilei în majoritatea zonelor, cu viteze în general între 45…55 km/h, iar în sudul Banatului și în zona montană înaltă, rafalele vor depăși 70…90 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 și 24 de grade, iar cele minime în general între 3 și 12 grade.

Ploi în București

În București, la noapte cerul va fi temporar noros, iar spre finalul intervalului va crește probabilitatea pentru ploi slabe. Vântul va sufla în general moderat (viteze de 35…40 km/h). Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 9 grade.

Vineri, vor fi tot înnorări,  iar în prima parte a zilei și noaptea va ploua slab. Vântul va sufla în general moderat (viteze de 35…40 km/h). Temperatura maximă va fi de 19…20 de grade, iar cea minimă de 7…10 grade.

Pentru sâmbătă și duminică, vremea se anunță mai caldă, cu temperaturi maxime între 22 și 26 de grade.  Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat

Weekend călduros în restul țării

Vremea se anunță mai caldă în restul țării sâmbătă și duminică. Vremea se va încălzi în majoritatea zonelor. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate pe parcursul zilei mai ales în nord-vestul, nordul și centrul țării, dar și în zonele montane, unde local vor fi averse și descărcări electrice.

Pe alocuri, cantitățile de apă vor fi însemnate și izolat vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări ziua în Moldova, estul Munteniei și Dobrogea. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 27 de grade, iar cele minime între 4 și 14 grade, cu valori mai ridicate în sudul Banatului și în Dealurile de Vest. Noaptea, pe alocuri, se va forma ceață, spun meteorologii potrivit România TV.