Infofinanciar > Info > Vremea de joi, 16 mai. Valorile termice ajung până la pragul de 24 de grade
Info

Vremea de joi, 16 mai. Valorile termice ajung până la pragul de 24 de grade

Prognoza meteo pentru data de 2 aprilie. Temperaturile o să scadă
Sursa foto: Arhiva companiei

În majoritatea zonelor din țară domină vremea însorită. Maximele zilei pleacă de la 15 grade în depresiuni și vor ajunge la 24 de grade Celsius la Oradea.

În regiunile extracarpatice și în depresiuni vremea se va menține răcoroasă, astăzi. În sud-vest, în sud, în est și pe la munte se adună norii. Este posibil să cadă și câțiva stropi de ploaie.

Vremea în fiecare regiune din țară

În Dobrogea și Bărăgan norii se vor înmulți pe parcursul zilei. Este posibil să plouă, dar în cantități restrânse. Temperaturile maxime vor fi de 19 grade Celsius în Bărăgan.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei se vor aduna norii. Aici, pot să apară câteva ploi slabe. De asemenea, vor fi perioade cu soare, iar la amiază temperaturile vor fi de 21 de grade Celsius.

Vremea în jumătate nordică a Moldovei și în Bucovina va fi cam la fel. Vor fi perioade cu soare, dar cu temperaturi sub normalul perioadei, de cel mult 20 de grade Celsius.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș vremea va fi bună. Însă, vântul va fi destul de insistent. Temperaturile maxime vor fi de 22 de grade în Maramureș. La noapte, în zona Transilvaniei va ploua.

În vestul țării avem parte de o atmosferă însorită. În Crișana, temperaturile se apropie de normalul perioadei și ating 24 de grade Celsius.  În sudul Banatului, vântul o să bată cu putere și va ajunge la viteze de 70-90 de km/oră. Spre seară, norii se vor înmulți și va ploua.

În Transilvania, soarele va străluci în cea mai mare parte a zilei. La amiază, temperaturile vor urca până la 21 de grade Celsius pe partea vestică. Vântul se intensifică, iar spre seară şi la noapte o să vină câteva reprize de ploaie.

În Oltenia, soarele se va vedea printre nori. Este posibil să picure trecător. Vântul se va înteți spre seară și apar adverse consistente. Temperaturile maxime se opresc la 19 grade Celsius.

În sudul țării vor fi perioade scurte cu soare, însă vântul va fi destul de insistent. Este posibil să apară și câțiva stropi de ploaie. Temperaturile sunt moderate, iar maxima va fi de cel mult 20 de grade în Lunca Dunării. Spre seară vor apărea averse.

Vremea în București și la munte

În Capitală, temperatura maximă va fi de 21 de grade Celsius. Cu toate acestea, valoarea este destul de scăzută pentru data din calendar. Norii se vor înmulți, iar vântul prinde putere. La noapte este posibil să plouă trecător. Spre dimineață, temperatura coboară până la 11 grade.

La munte, atmosfera va fi schimbătoare și răcoroasă. Spre seară, în masivele vestice și în cele sudice vor fi averse destul de considerabile. La altitudini mari cade puțină lapoviță, iar vântul bate cu putere în Munții Banatului și pe crestele Meridionalilor, potrivit Știrilor PROTV.