Infofinanciar > Info > Vreme frumoasă de Paște și de 1 Mai! ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni
Info

Vreme frumoasă de Paște și de 1 Mai! ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni

Vreme, Sursă foto: Wish of Love
Sursă foto: Wish of Love

Meteorologii ANM au făcut publică prognoza pentru condițiile meteo în timpul sărbătorilor de Paște și 1 Mai. Administrația Națională de Meteorologie a emis predicția pentru perioada următoare de patru săptămâni, cuprinzând intervalul 10 aprilie – 8 mai.

„În această săptămână furtunile de pe Marea Mediterană se vor succeda destul de rapid şi vor aduce frecvent ploi de vară şi în ţara noastră, dar şi temperaturi plăcute. Pe alocuri, mai ales în sud-est, ploile pot aduce într-o zi, două, cantităţi de apă cât pentru întreaga luna aprilie, ceea ce va creşte riscul de inundaţii”, a transmis un meteorolog pentru Antena Observator.

Până miercuri, pe râurile din Botoșani, Iași, Constanța și Tulcea se va menține codul galben de inundații. În plus, temperaturile ridicate și precipitațiile potențează riscul de avalanșe la altitudini de peste 1800 de metri în munți.

Existența unei avertizări de avalanșe de nivel 4 din 5 este relevantă în special în Carpații Meridionali și Orientali. Pe de altă parte, sâmbătă se vor înregistra temperaturi de până la 25 de grade Celsius în sudul țării. Însă, în prima și a doua zi de Paște, ploile se vor extinde în majoritatea zonelor din țară, iar temperaturile vor începe să scadă din nou. Iată vremea pentru următoarele 4 săptămâni.

Săptămâna 10 – 17 aprilie

Conform ANM, în săptămâna 10 – 17 aprilie, temperaturile vor fi ușor mai scăzute decât cele obișnuite pentru această perioadă a anului în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, în timp ce în celelalte zone vor fi în general în jurul valorilor normale.

Cantitățile de precipitații vor fi mai mari decât de obicei în regiunile sud-estice și nord-vestice, dar pot fi local mai scăzute în regiunile sudice. În rest, nivelul precipitațiilor va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 17 – 24 aprilie

În săptămâna 17 – 24 aprilie, temperaturile medii vor fi puțin mai scăzute decât cele obișnuite pentru această perioadă în sudul și sud-vestul țării, precum și la munte, în timp ce în restul zonelor vor fi în general apropiate de valorile normale.

Cantitățile de precipitații vor fi mai mari decât de obicei în regiunile din afara Carpaților, dar pot fi local mai mici în nord-vestul țării. În celelalte zone, nivelul precipitațiilor va fi apropiat de cel obișnuit pentru această perioadă.

Săptămâna 24 aprilie – 1 mai

În săptămâna 24 aprilie – 1 mai, temperatura medie a aerului va fi în general apropiată de valorile normale pentru această perioadă, în toată țara. Nivelul precipitațiilor va fi local mai mic decât de obicei în regiunile sud-vestice și nordice, în timp ce în celelalte zone va fi apropiat de cel obișnuit pentru acest interval.

Săptămâna 1 – 8 mai

În săptămâna 1-8 mai, valorile medii ale temperaturilor vor fi în general apropiate de cele obișnuite pentru această perioadă în toată România. Nivelul precipitațiilor va fi ușor mai mare decât de obicei în regiunile din afara Carpaților, în timp ce în celelalte zone va fi apropiat de nivelul normal pentru această perioadă a anului, conform precizărilor făcute de specialiștii în meteorologie, relatează Digi24.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.