Info

Vouchere sociale de 500 de lei. Sute de mii de familii vor primi banii în septembrie și octombrie

edupedu.ro
FOTO: edupedu.ro

Aproximativ 300.000 de elevi și preșcolari vor beneficia de vouchere sociale a căror valoare este de 500 de lei. Bani care pot fi utilizați pentru achiziționarea rechizitelor și a îmbrăcămintei, conform  Ministerul Invetițiilor și Proiectelor Europene.

Sprijinul financiar în valoare de 500 de lei va fi livrat pe card Elevii care au primit deja cardul își vor primi banii în cursul acestei luni, potrivit comunicatului de presă remis de MIPE.

Cei care au primit cardul în anul anterior vor primi și ei banii tot în cursul acestei luni, iar în luna octombrie vor fi distribuiți și pentru noii beneficiari.

În momentul de față, elevi din 10,115 de unități de învățământ beneficiază sau unst în curs beneficia de aceste vouchere sociale.

Elevi din 10,115 de unități de învățământ eligibili pentru voucherele sociale

Ministrul Marcel Boloș a susținut despre numărul de copiilor care beneficiază de voucherele sociale că este în creștere, el a mai precizat următoarele:

Continuăm programul de sprijin adresat copiilor din categorii vulnerabile, prin care acordăm la începutul anului școlar un ajutor de 500 de lei pentru achiziționare de rechizite și haine, iar anul acesta numărul beneficiarilor este în creștere.

După cum știm, în România rata abandonului școlar este cea mai mare din Uniunea Europeană, iar fondurile europene pot susține programe pentru a reduce acest fenomen care afectează mai ales copiii din mediile defavorizate”.

Împreună cu Ministerul Educației, facem toate eforturile ca elevii incluși în program să poată beneficia de acest ajutor încă din prima lună de școală,

Condiția necesară pentru a primi finanțarea în valoare de 500 de lei constă în faptul că venitul lunar pe membru de familie să nu depășească 298 de lei, conform antena3.ro

De asemenea, elevii din sistemul primar și gimnazial de învățământ vor primi și ei 500 de lei dacă venitul mediu net, lunar, pe mebru de familie este de maximum 50% din salariu de bază minim pe țară care este de 1275 lei.

Condițiile necesare pentru depunerea cererilor

Se vor acordă voucherele sociale la cerea unuia dintre părinții elevului care trebuie să fie înregistrată până pe 10 septembrie, cerere care trebuie însoțită și de adeverința de venit.

Situația este valabilă și pentru cei care au deja card, care la rândul lor trebuie să depună cererea respectivă alături de adeverința de venit, trebuie adăugat faptul că documentul trebuie semnat de același părinte care a depus cerea.

Cardurile nu pot fi utilizate în orice magazin ci doar în unitățile care au semnat un contract de afiliere  cu emitenții cardurilor.

Bugetul alocat Schemei naționale de sprijin pentru elevii cei mai defavorizați, stipulată de OUG nr 133/2020 a fost de 122 de milioane de lei pentru 245.000 de elevi din familiile defavorizate.