Infofinanciar > Info > Vouchere de 9.350 de lei pentru români. Cum se pot accesa banii
Info

Vouchere de 9.350 de lei pentru români. Cum se pot accesa banii

vouchere
Sursa foto Arhiva companiei

Prin intermediul programului „Prima Conectare” anumiți români pot primi vouchere în valoare de 1.900 de euro. Acești bani sunt destinați pentru lucrările de branșare la rețelele de apă și de canalizare.

De acest tip de vouchere vor beneficia 34.000 de gospodării. Scopul acestor bani este acela de a susține familiile vulnerabile și de persoanele ce au venituri mici.

Vouchere de 9.350 de lei pentru români

Ceea ce este de menționat în cazul acestor vouchere este faptul că beneficiarii nu vor primi în mod direct tichetele sau banii. Aceștia trebuie să se ducă la operatorul de servicii de servicii de utilități publice din zonă sau operatorului regional de servicii de utilități publice. Întreaga procedură este una destul de complicată.

Suma maximă ce se va acorda gospodăriilor va fi în valoare de 1.900 de euro. Cursul de referință al euro este calculat la 4,9195 lei. Astfel, suma maximă ce poate fi acordată unei gospodării este de 9.350 de lei.

Banii sunt destinați lucrărilor de branșare a gospodăriile la sistemul public existent de alimentare cu apă și la sistemul public existent de canalizare.

Bugetul total al programului „Prima Conectare” este în valoare de 850.000 de lei, potrivit mediaflux.ro.

„În cadrul Programului se acordă finanțare pentru realizarea țintelor cuprinse în Investiția 3 din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR)- Sprijinirea conectării populației cu venituri mici la rețelele de alimentare cu apă și/sau canalizare existente din cadrul Componentei C1: Managementul Apei și contribuie la îndeplinirea Reformei 1”, au transmis reprezentanții AFM, Administrația Fondului pentru Mediu.

Vouchere pentru alimente și mese calde

Acestea nu sunt singurele vouchere ce se acordă românilor în acest an. Ei mai primesc și bani pentru alimente și mese calde. Acestea se acordă o dată la două luni și este în valoare de 250 de lei. În acest an, românii vor primi șase tranșe, astfel valorea totală fiind 1.500 de lei. Acești bani vor ajunge în acest an în jurul datei de 15 aprilie.

„Sprijinul de 250 de lei la 2 luni va fi virat pe cardurile pentru alimente în perioada 15-25 aprilie 2024”, conform unei postări a Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.

Banii sunt primiți de români ce au venituri mai mici de 2.000 de lei.

”Din acest an, Guvernul României a decis majorarea la 2.000 de lei a nivelului maxim al veniturilor pentru care sunt acordate tichetele sociale. În următoarea perioadă, cele 2.537.758 de carduri active vor fi alimentate cu câte 250 de lei. Cardurile pot fi utilizate pentru alimente sau pentru mese calde. În anul 2024, aceste carduri vor fi alimentate de şase ori: în februarie, aprilie, iunie, august, octombrie şi decembrie”, a declarat ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu.