Infofinanciar > Lumea la zi > Vor participa Harry și Meghan la încoronarea lui Charles al III-lea? Numărul invitaților va fi de 4 ori mai mic
Lumea la zi

Vor participa Harry și Meghan la încoronarea lui Charles al III-lea? Numărul invitaților va fi de 4 ori mai mic

Harry și Meghan sursă foto Evz.ro
sursă foto Evz.ro

Ieri a fost anunțată încoronarea Regelui Carol al III-lea, care va avea loc pe 6 mai 2023 – întâmplător, în aceeași zi în care primul copil al lui Meghan Markle și al Prințului Harry, Archie, împlinește 4 ani. În acest moment, nu este clar dacă ducele și ducesa de Sussex vor zbura în Anglia pentru a participa la ceremonie.

Un fost purtător de cuvânt al Palatului Kensington și-a împărtășit previziunile marți, serviciul de presă al familiei regale a anunțat că încoronarea regelui Charlesal III-lea va avea loc pe 6 mai 2023, la Westminster Abbey. Potrivit Daily Mail, lista participanților la ceremonia de la Westminster Abbey va fi redusă de la 8.000. până la 2.000 de persoane. Se speculează că acest lucru înseamnă că nu vor fi invitați mulți parlamentari sau aristocrați.

Se vor întoarce la Londra pentru încoronarea regelui Charles al III-lea?

Prezența fiului regelui Charles al III-lea și a regretatei prințese Diana este pusă sub semnul întrebării din cauza conflictului pe care acesta îl are cu familia regală. După ce s-a căsătorit cu actrița americană Meghan Markle, prințul a început să se îndepărteze de familie, iar în timp cuplul a decis să plece în America și să „divorțeze” de familia regală. Situația a fost agravată în plus de activitatea mediatică a lui Meghan și Harry, care, printre altele, la Oprah Winfrey au vorbit despre culisele vieții regale, iar Meghan a făcut chiar acuzații de rasism față de Familia Regală.

Familia divergentă a fost unită pentru scurt timp de moartea reginei Elisabeta a II-a. Harry și Meghan nu numai că au apărut la înmormântare , dar s-au implicat și în alte activități. În zilele care au precedat înmormântarea, monarhii , împreună cu Kate și William, s-au întâlnit cu persoanele în doliu.

O declarație oficială nu a fost făcută încă, dar apar deja primele speculații. Fostul secretar de presă al Palatului Kensington, Ed Perkins, a declarat în emisiunea Good Morning Britain că sunt două întrebări de luat în considerare: vor fi invitați soții Sussex și dacă vor dori să vină în Marea Britanie pe 6 mai. „Au mai rămas câteva luni. Vom vedea”, a spus expertul, într-o manieră diplomatică.

„Există încă acea problemă a rupturii familiale, acea ruptură în inima Casei Windsor”, a declarat expertul regal și autorul Katie Nicholl pentru Entertainment Tonight. „Și, bineînțeles, mulți oameni se întreabă dacă Harry și Megan și familia lor vor veni la încoronare și dacă acest lucru va semnala în cele din urmă o oarecare rezolvare a rupturii pe care oamenii sperau că ar fi putut avea loc cu ocazia funeraliilor reginei.”

Camilla dorește reconcilierea Familiei Regale

Nicholl a continuat să noteze că, în mod specific, Camilla este „foarte dornică” ca soții Sussex să participe, dar „Va fi o decizie pe care Harry și Megan trebuie să o ia pentru ei. În cartea mea, „The New Royals”, vorbesc despre cum, în spatele scenei, Camilla a făcut într-adevăr tot ce a putut pentru a încerca să readucă această familie laolaltă și să preseze asupra importanței de a încerca să treacă peste această ruptură și cred că ar fi foarte încântată, la fel ca și regele, ca Harry și Meghan să fie prezenți la încoronare”.

Oricum ar fi, soții Sussex vor primi cu siguranță o invitație. „Nu avem detalii oficiale despre lista de invitați, dar am auzit că este posibil să fie invitați împreună cu alți membri seniori și membri ai familiei extinse”, a explicat Nicholl. „Dacă îi vom vedea sau nu acolo – trebuie să așteptăm și să vedem, dar am înțeles că vor primi, bineînțeles, o invitație la încoronare”, potrivit Cosmopolitan.