Infofinanciar > Lumea la zi > Vladimir Putin a ajuns în Kârgâzstan! Prima deplasare de când a fost pus sub acuzare
Lumea la zi

Vladimir Putin a ajuns în Kârgâzstan! Prima deplasare de când a fost pus sub acuzare

Vladimir Putin (sursă foto: Reuters)
sursă foto: Reuters

Președintele Vladimir Putin a sosit joi în Kârgâzstan. Liderul rus se află într-o rară deplasare în străinătate. Acesta a fost pus sub acuzare la începutul acestui an de Curtea Penală Internațională pentru crime de război în Ucraina.

Putin se întâlnește joi, 12 octombrie, cu președintele kârgâzstanului, Sadyr Zhaparov. El va participa vineri, 12 octombrie, la summitul Comunității Statelor Independente. Acest eveniment este anul acesta săzduit de Kârgâzstan. Liderii din Azerbaidjan, Belarus, Kazahstan, Tadjikistan, Turkmenistan și Uzbekistan vor participa, de asemenea, la summit. Premierul armean Nikol Pashinyan va lipsi de la summit. deoarece relațiile dintre Erevan și Moscova s-au deteriorat pe fondul unor acuzații reciproce.

Este pentru prima dată în acest an când președintele rus călătorește în afara Rusiei și a teritoriilor ucrainene controlate de Rusia. La începutul acestui an, Putin a vizitat regiunile ucrainene parțial ocupate Donețk, Luhansk și Kherson,. De asemenea, liderul de la Kremlin a vizitat și peninsula ucraineană anexată Crimeea, scrie apnews.com.