Infofinanciar > Info > Vine Paștele, așa că începe să plouă cu amenzi! ANPC a intensificat controalele în unitățile HoReCa
Info

Vine Paștele, așa că începe să plouă cu amenzi! ANPC a intensificat controalele în unitățile HoReCa

ANPC amenda orange
sursa foto arhiva

Au fost intensificate controalele în unitățile HoReCa, odată cu apropierea Sărbătorilor Pascale. ANPC va face controale dure în Brașov, Poiana Brașov, Bran, Moieciu și Predeal.

Comisarii ANPC au oferit consiliere antreprenorilor din HoReCa, la Iași, pentru a-i ajuta să remedieze din mers vulnerabilitățile descoperite recent. Comisarii ANPC au dezvăluit ce obligații au echipele de control atunci când intră în unitățile de verificare. Trebuie să se legitimeze corespunzător, după care să-și înregistreze prezența în Registrul unic de control. În caz contrat, pot primi sancțiuni.

Șeful Protecției Consumatorilor Iași, Constantin Onofrei a menționat și cât de importantă este deținerea unui cântar în bucătărie. Dacă acesta lipsește, inspectorii ANPC pot să închidă bucătăriile. Au fost date amenzi de până la 50.000 lei deoarece produsul nu era cântărit corespunzător.

Importante sunt și informațiile în ceea ce privește alergenii din meniuri, dar și etichetarea acestora. Astfel, „produsele tradiționale” trebuie însoțite de atestate, dacă nu comercianții vor primi amenzi, scrie RomâniaTV.net