Infofinanciar > Info > Vine în sfârșit zăpada? Cum va fi vremea în următoarele săptămâni
Info

Vine în sfârșit zăpada? Cum va fi vremea în următoarele săptămâni

prognoza meteo de iarnă
sursa foto realitatea.net

Chiar dacă iarna este pe sfârșite, s-au anunțat ninsori considerabile în zona de munte. De asemenea, continuă ploile în mai multe zone și există risc de polei foarte ridicat.

În săptămâna 16 – 23 ianuarie 2023 valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-estice. Excepția regiunilor estice și sud-estice, unde cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele nornale, regimul pluviometric va fi excedentar, mai ales în zona Carpaților Meridionali.

Săptămâna 23 – 30 2023 

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi local deficitare la munte, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

30 ianuarie – 6 februarie temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, în toate regiunile.

În săptămâna  6 – 13 februarie 2023 mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări, scrie RomâniaTv.

Temperaturile din acest weekend

Sâmbătă vremea se va menține rece, va ploua în Vestul și nord-vestul țării, pe arii restrânse în centru și sud-est și cu totul izolat în vest. La munte vor fi precipitații mixte, iar la altitudini mari vor fi ninsori. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi de 1 -8 grade Celsius, iar valorile minime nu vor depăși -2 și 3 grade Celsius. Va fi ceață în regiunile extra-carpatice și în Transilvania.

Duminică, în regiunile vestice și nordice se va înnora treptat și pe arii restrânse va ploua slab, iar în zonele montane aferente vor fi mai ales ninsori. În rest, cerul va avea înnorări temporare, iar dimineața și noaptea va fi nebulozitate stratiformă sau ceață, asociate cu burniță. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 3-4 grade, iar cele minime între -8 și 5 grade Celsius.

Astazi în Capitală avem vreme închisă, cu nebulozitate și posibil burniță, iar noaptea va crește probabilitatea de ceață. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime vor fi de 4-6 grade, iar cea minimă de 0-2grade.