Infofinanciar > Info > Vin veștile mult așteptate de angajați! Marius Budăi anunță că a fost adoptată legea majorării salariilor prin OUG
Info

Vin veștile mult așteptate de angajați! Marius Budăi anunță că a fost adoptată legea majorării salariilor prin OUG

greva, sursa wowbiz
Sursa foto: wowbiz

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a transmis recent că a fost adoptată legea care permite mărirea salariilor unor angajați din educație printr-o simplă Ordonanță de Urgență. Această lege ar putea semnifica o veste multă așteptată de angajații din învățământ, care sunt în acest moment în grevă generală. 

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a transmis, vineri, că Executivul are ”bune intenții în ceea ce privește solicitările angajaților din Educație, dar şi din alte domenii de activitate” şi spune că OUG pentru aducerea salariilor la nivelul grilei din 2022 a fost adoptată. 

Cu o zi înainte de a anunța acest lucru, Budăi a declarat că, în urma discuțiilor purtate alături de sindicaliștii din educație, conducerea a pregătit un proiect de ordonanță care ar permite majorarea salariilor astfel încât să fie aduse la nivelul prevăzut în grila aferentă anului 2022. 

Intențiile Guvernului sunt bune 

„Avem bune intenţii în ceea ce priveşte solicitările angajaţilor din Educaţie, dar şi din alte domenii de activitate! Dovadă stă faptul că, la propunerea Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, Guvernul a adoptat astăzi Ordonanţa de Urgenţă prin care salariile pentru funcţiile comune din administraţie, prevăzute în Anexa VIII a Legii Salarizării 153/2017, se aduc la nivelul prevăzut în grila aferentă anului 2022”, a transmis, vineri, pe Facebook, Marius Budăi. 

El a adăugat că membrii Guvernului sunt „deschişi la dialog, suntem dispuşi să luăm măsuri, acolo unde se poate, pe termen scurt, urmând a acorda Educaţiei statut prioritar, atunci când vom întocmi proiectul de modificare a legii salarizării unitare” și „ca urmare a discuţiilor purtate cu sindicatele din Educaţie, Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale a pregătit un proiect de ordonanţă de urgenţă a Guvernului prin care salariile pentru funcţiile comune din administraţie, prevăzute în Anexa VIII a Legii Salarizării 153/2017, se aduc la nivelul prevăzut în grila aferentă anului 2022”. 

Prelungirea grevei este posibilă 

Potrivit Președintelui Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), Simion Hăncescu, o prelungire a grevei pe mai multe săptămâni nu va fi exclusă. Acest lucru se va întâmpla însă, doar în cazul în care Guvernul nu vine cu propuneri mai bune decât cele prezentate până în acest moment.  

Ieri sindicaliștii au precizat că propunerile Guvernului sunt jignitoare şi au anunţat că greva generală va continua. Această ofertă consta în oferirea unor carduri sub formă de bonus supra-salarial, de 2.500 de lei. Acești bani ar fi urmat să se acorde în două tranșe, însă sindicaliștii au refuzat categoric această opțiune. 

„Colegii au transmis foarte ferm că atâta timp cât nu va exista o soluție corectă și decentă nu vor renunța la această formă de protest. În acest moment, pe baza actualelor propuneri venite din partea executivului, greva continuă”, a spus un lider sindical, potrivit MediaFlux. 

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.