Infofinanciar > Info > Vin temperaturi de primavară
Info

Vin temperaturi de primavară

flores.ro; flori 1 martie
Foto: facebook.com

Vremea începe să se încălzească ușor începând de astăzi, proces care va continua și mâine, pentru ca la începutul săptămânii viitoare să avem temperaturi care vor putea ajunge la 17° C.

O masă de aer tropical va pătrunde în această perioadă în România și va aduce vreme de primăvară.

Temperaturi de primavară

Alina Șerban de la Administrația Națională de Meteorologie: ”O masă de aer cald se va îndrepta către zona țării noastre și va determina temperaturi din ce în ce mai ridicate în toate regiunile. Această încălzire se va resimți timid, aș putea spune. Astăzi, temperaturile vor mai căpăta 2-3-4° C față de ceea ce am avut ieri. Cele mai ridicate valori se vor înregistra în partea de vest, de sud-vest a teritoriului, până la 10-11, poate chiar 12° C”.

”Din ce în ce mai bine vom resimți încălzirea mâine în toate regiunile, când vom avea temperaturi maxime de 10 și peste 10° C în mare parte din țară, până la 14-15 în sudul teritoriului. Iar începutul de săptămână vine cu vreme deosebit de caldă îi spunem noi pentru această perioadă, pentru că temperaturile vor fi cu mult mai ridicate decât în mod normal. Vor atinge valori de 15-16-17° C în multe localități din vestul, sudul și estul teritoriului, în condițiile în care la momentul acesta în mod normal ar fi trebuit să avem temperaturi maxime de 3-4-5 grade cel mult”, mai spune Șerban.

Vor fi și regiuni în care încălzirea nu se va resimți din cauza vântului. Meteorologii mai spun că în jumătatea de nord a țării nu vor lipsi precipitațiile, dar vor fi preponderent sub formă de ploaie.