Infofinanciar > Info > Vin facturile la energie pe ultimele luni! Sumele plătite de români vor fi colosale
Info

Vin facturile la energie pe ultimele luni! Sumele plătite de români vor fi colosale

Facturi Sursa foto Economedia
Sursa foto: Economedia

La începutul acestui an, compania Hidroelectrica a anunțat faptul că românii pot beneficia de eșalonarea plății facturilor. De menționat este faptul că, valorile acestora vor însuma consumul pe ultimele 9-10 luni. Consumatorii vor plăti un preț diferit, având în vedere consumul de kilowați folosiți lunar, dar și perioada de facturare.

Eșalonarea facturilor curentului electric se va face pe o perioadă de șase luni. Facturile vor putea fi plătite într-un interval de 45 de zile în cazul clienților casnici și de 30 de zile în cazul clienților non-casnici. În aceste perioade nu se vor impune penalități. Această eșalonare se va solicita online, prin completarea unui formular tip sau direct la sucursalele companiei.

Cât vor plăti românii?

Cei care au avut un consum mediu lunar sub 100 de kWh în anul 2021, plătesc acum 0,68 de lei pe kilowatt, incluzând TVA-ul. Românii, care au un consum mediu de 100-300 de kWh, sunt nevoiți să plătească prețul facturii până la 1 septembrie.

În perioada septembrie -decembrie 2022, cei care sunt afiliați la compania Hidroelectrica vor plăti în funcție de consum prețul afișat pe factură

Clienții care au un consum mai mare de 300 de kWh vor plăti, pentru perioada 14 iulie-31 decembrie 2022, prețul contractual pentru întreaga cantitate ce a fost consumată, conform antena3.ro.

De asemenea, mai există o categorie a clienților care nu au un istoric în anul 2021. Ei vor plăti pentru perioada 1 aprilie-31 august 2022 pentru un kilowatt 0,68 de lei, inclusiv TVA. Ulterior, costul unui kilowatt se va schimba în perioada spetembrie-decembrie 2022 în funcție de consumul fiecărui cetățean.

Cum vor arăta facturile românilor?

„Ca urmare a faptului că am avut confirmarea pe grupul nostru de clienţi, că cei de la Hidroelectrica au început de săptămâna trecută să emită facturi pentru lunile mai vechi de iunie 2022, sperând că într-un final în februarie se vor ţine de cuvânt şi vor începe să emită facturile pentru toţi clienţii, vă las mai jos tabelul cu logica de aplicare a ordonanţei de plafonare a preţurilor la energia electrică pe care trebuie să o regăsim în facturile Hidroelectrica.

Atenţie! Logica de aplicare a OUG se referă doar la facturile Hidroelectrica emise/care se vor emite pentru perioada 01 aprilie – 31 decembrie 2022.

Pe coloane găsiţi perioada în care se aplică raţionamentul, în timp ce pe linii găsiţi categoria de client la care se aplică.

Totodată, pentru a avea o vizibilitate şi mai bună a preţurilor care trebuie să se regăsească pe facturile noastre emise de Hidroelectrica, am ataşat cele 4 oferte Hidroelectrica din perioada 1 aprilie – 31 decembrie 2022.

Vă reamintesc că în preţul total al energiei electrice, pe lângă preţul fix energie active (0.25 lei/kWh) care ne este garantat prin contract de Hidroelectrica, se aplică şi o serie de taxe impuse de statul român care sunt modificate la un anumit de interval de timp.

Atenţie! Sunt 4 oferte, deoarece deşi preţul la energia activă a rămas fix la 0.25 lei/kWh, valoarea taxelor a tot suferit modificări”, conform postării făcute de administratorul grupului de clienți ai companiei Hidroelectrica.

Tabel Facturi

Tabel Facturi

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.