Lumea la zi

Viktor Orbán, în Texas: ”Ungaria, asemenea lui David, se confruntă singură cu Goliatul woke-ului global”

Viktor-Orban
Foto: cursdeguvernare.ro

”Trebuie să ne unim forţele cu conservatorii americani, deoarece noi, maghiarii, ştim cum putem să îi învingem pe câmpul de război pe duşmanii libertăţii ” – a declarat, la Dallas, premierul ungar Viktor Orbán, la Conferinţa Uniunii Coservatorilor Americani (CPAC). CPAC este o serie de conferinţe organizate de Uniunea Conservatoare Americană (ACU), fondată în 1974.

Viktor Orbán a afirmat că, în 2024, atât în SUA, cât şi în Uniunea Europeană vpr fi organizate alegeri importante, care „vor trasa cele două fronturi ale bătăliei pentru civilizaţia occidentală”. ”Dacă cineva are dubii că liberalii progresişti şi comuniştii sunt unii şi aceeaşi nu au decât să ne întrebe pe noi, maghiarii, care am luptat deja şi cu unii şi cu ceilalţi” – a declarat premierul Ungariei.

Viktor Orbán a accentuat: „valorile noastre, precum naţiunea, rădăcinile creştine şi familia pot avea suces pe câmpul de luptă al politicii, chiar şi azi, când viaţa politică este dominată de hegemonia liberală. Cheia succesului este să luptăm 100%, să spunem adevărul, să luptăm pentru adevărul nostru, chiar dacă jumătate din lume ne atacă. Cel mai important este să avem încredere în învăţăturile iudeo-creştine” – a subliniat Viktor Orbán.

De partea creștină

El a mai adăugat și faptul că este convins că progresiştii de azi vor încerca din nou să rupă civilizaţia occidentală de rădăcinile ei creştine, iar dacă o vor reuşi atunci se vor întâmpla cele mai rele lucruri. ”Trebuie să dăm dovadă de suficient curaj pentru a vorbi despre cele mai sensibile probleme, precum migraţia, rolul femeii şi bărbatului şi confruntarea civilizaţiilor” – a afirmat premierul ungar, care a adăugat că un creştin nu poate fi rasist.

Viktor Orbán a subliniat: ”Guvernul Ungariei a decretat toleranţă zero faţă de rasism şi antisemitism, iar „acuzele care ni se aduc nu sunt altceva decît ştiri false”.

Premierul ungar a spus că Administraţia americană condusă de democraţi a pus sub presiune Europa, mai ales Bruxelles-ul şi a accentuat că Administraţia condusă de Barack Obama „a încercat să ne obilige să modificăm Constituţia Ungariei şi să eliminăm din aceasta referirea la valorile creştine şi cele naţionale, în conformitate cu gândirea liberalismului global”.

Independență, suveranitate și libertate

Viktor Orbán a afirmat: în statul Texas ,”independenţa, libertatea şi suveranitatea sunt cele mai apreciate valori, dar şi maghiarii au lupat timp de 500 de ani pentru independenţă, libertate şi suveranitate, au luptat pentru creştinism în evul mediu şi în epoca moderă, am luptat pentru creştin democraţie în secolul XX, luptă pe care o continuăm şi în ziua de azi”.

Referitor la noua mişcare progresistă, Viktor Orbán a subliniat: Ungaria este o naţiune veche, mândră, de dimensiunea lui David, care se confruntă singură cu Goliatul woke-ului global, de aceea dorim să câştigăm sprijinul conservatorilor amerocani. Viktor Orbán i-a mulţumit lui Donald Trump pentru sprijinul acordat înainte de alegerile parlamentare din Ungaria.

Trebuie să recucerim instituţiile noastre de la Washington şi Bruxelles, „trebuie să fim prieteni şi aliaţi” – a afirmat Viktor Orbán, care a amintit că în acest an, în SUA, vor avea loc alegeri parţiale, în 2024, alegeri prezidenţiale, iar în acelaşi an, în Europa vor avea loc alegeri pentru Parmamentul European. Din cauza faptului că nici în Europa şi nici în SUA conservatorii nu sunt la putere, vor urma doi ani dificili – a atras atenţia premierul Ungariei.

Pentru familie și copii

Viktor Orbán a mai spus că maghiarii au fost primii în Europa care au spus „nu” migraţiei ilegale şi au stopat imigraţia ilegală, în interesul protejării naţiunii. Viktor Orbán a vorbit separat despre faptul că, în Ungaria, Constituţia apără familia şi copii. Guvernul a ridicat un zid la frontieră, un zid de protecţie financiară în jurul familiei şi un zid juridic pentru a apăra copiii de ideologia gender – a afirmat Viktor Orbán, care a amintit că în Ungaria a fost organizat un referendum pe tema educaţiei sexuale în şcoli. În opinia premierului Ungariei, familia este locul unde părinţii predau generaţiilor următoare valorile tradiţionale, iar dacă familia tradiţională va dispărea, atunci nimic nu va salva Occidentul.

Viktor Orbán a luat apărarea politicii de reducere a impozitelor. Premierul a afirmat că progresiştii „întotdeauna vor banii noştri, dar Guvernul Ungariei consideră că banii trebuie să stea în buzunarele oamenilor”. Recent am fost din nou atacaţi pentru că nu susţinem propunerea referitoare la introducere impozitul minim global. Toate ţările Europene au cedat, Ungaria fiind ultima redută.

Răzbunarea stângii și conflictul din Ucraina

Viktor Orbán a criticat faptul că actuala Administraţie americană a renunţat la acordul bilateral privind dubla impozitare. Aceasta a fost o răzbunarea a stângii, deoarece „ministerul american al finanţelor a uitat că între SUA şi Rusia există un acord similar”. Referitor la războiul din Ucraina, Viktor Orbán a afirmat: fără tratative între SUA şi Rusia niciodată nu va fi pace. Ucraina este vecina Ungariei şi „suntem solidari în totalitate cu ucrainenii”.

În opinia premierului Ungariei, strategia conducătorilor globalişti a condus la extinderea războiului şi prelungirea războiului. Numai lideri puternici pot reinstaura pacea, iar astfel de lideri sunt necesari atât în vecinătatea Ucrainei, cât şi în America – a adăugat premierul ungar.

Mai buni decât stânga liberală

Viktor Orbán a subliniat că trebuie „jucat la victorie”, trebuie să credem că suntem mai buni decât adversarii noştri din stânga liberală. Este un război al culturilor, în care trebuie să readucem la viaţă biserica, familia şi instituţiile comunităţilor. În opinia premierului Ungariei, trebuie arătat cine sunt adversarii. Viktor Orbán a precizat că un adversal personal este George Soros. „El nu crede în nimic ceea ce noi reprezentăm. Soros are o întreagă armată în slujba sa: bani, ONG-uri, universităţi, institute de cercetare, jumătate din birocraţii de la Bruxelles şi îşi foloseşte această armată pentru a îşi impune voinţa asupra adversarilor – a afirmat, în finalul discursului, premierul Viktor Orbán.