Infofinanciar > Info > Viitorul se stabilește la „Bucharest Leaders Summit”. Soluțiile problemelor globale se dezbat în Senatul României
Info

Viitorul se stabilește la „Bucharest Leaders Summit”. Soluțiile problemelor globale se dezbat în Senatul României

Summit
Sursa foto: impreuna-protejam-romania.ro

Omenirea se confrunta în prezent cu numeroase provocări critice, iar soluțiile pentru depășirea acestora necesită decizii luate în comun, care să reunească perspective multiple. Evenimentul „Bucharest Leaders Summit: The future is now. Perspectives of the aftermath”, organizat pe parcursul a două săptămâni, aduce loalaltă lideri din domenii variate, care participă la dezbateri pentru a găsi răspunsuri viabile la problemele actuale.

Timp de două săptămâni, începând de joi, 11 mai 2023, Bucureștiul a devenit un punct de referință pentru dezbaterile centrate pe cele mai actuale problematici și direcții în care se îndreaptă omenirea, cu ocazia „Bucharest Leaders Summit: The future is now. Perspectives of the aftermath”. Cel de al 15-lea eveniment din seria „Împreună protejăm România”, are loc în perioada 11-29 mai 2023, în organizarea Grupului de Presă MediaUno, a Institutului Național de Statistică, Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă din Guvernul României și Asociației MediaUno, în parteneriat cu Senatul României.

O audiență prestigioasă

Summit-ul, la care Capital, Evz.ro și Infofinanciar.ro sunt parteneri media, a reunit reprezentanți ai autorităților centrale, ai Parlamentului European și național, numeroși parlamentari și personalități de marcă din toate domeniile de activitate.

Astfel, la sesiunea de deschidere a Summitului, desfășurată la Senatul României, au participat:

 • László Borbély, consilier de stat, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă
 • Tudorel Andrei, președintele Institutului Național de Statistică
 • Nicolae-Ionel Ciucă, Prim-ministrul României
 • Conf. Univ. Dr. Diana-Loreta Păun, consilier prezidențial, Departamentul Sănătate Publică, Administrația Prezidențială
 • Excelența Sa Mircea Geoană, Secretar General Adjunct al NATO
 • Excelența Sa Ramona Chiriac, șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România
 • Excelența Sa Marija Kapitanović, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Croației în România
 • Excelența Sa Hiroshi Ueda, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Japoniei în România
 • Excelența Sa Alfredo Durante Mangoni, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Italiei în România
 • Anna Akhalkatsi, Country Manager România și Ungaria – Banca Mondială
 • Excelența Sa Simona-Mirela Miculescu, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar la Delegația Permanentă a României pe lângă UNESCO
 • Iuliu Winkler, membru al Parlamentului European
 • Janusz Wojciechowski, comisar european pentru Agricultură
 • Olivér Várhelyi, comisar european pentru Vecinătate și ExtindereLos Angeles
 • Nicoleta Pauliuc, președinta Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională din Senatul României
 • Anca Dana Dragu, președinta Comisiei pentru Drepturile Omului, Egalitate de Șanse, Culte și Minorități din Senatul României
 • Silvia-Monica Dinică, președinta Comisiei pentru Știință, Inovare și Tehnologie din Senatul României
 • Istvan-Lorant Antal, președintele Comisiei pentru Energie, Infrastructură energetică și Resurse Minerale din Senatul României
 • Oana-Silvia Țoiu, președinta Comisiei pentru Tineret și Sport din Camera Deputaților
 • Sandor Bende, președintele Comisiei pentru Industrii și Servicii din Camera Deputaților
 • General Daniel Petrescu, șeful Statului Major al Apărării General maior Ciprian Marin, șeful Statului Major al Forțelor Terestre
 • General de brigadă ing. Adrian Sîngheorghe
 • Comandor Hristea Butnaru, directorul Statului Major al Forțelor Navale
 • Doina Pârcălabu, secretar de stat în Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse
 • Lucian Ioan Rus, secretar de stat în Ministerul Antreprenoriatului și Turismului
 • Dr. Cosmin Dumitrescu, consul general al României la Los Angeles, Decanul Corpului Consular Los Angeles.

Dezbaterile continuă până la sfârșitul lunii

Vineri, 12 mai, Summit-ul a continuat cu două noi conferințe: Securitate euro-atlantică și Forțe aeriene/Forțe navale/Forțe terestre, conferințe organizate cu sprijinul Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională din Senatul Românei.

Temele abordate au fost reprezentate de dificultățile generate de perioada pandemică, multiplele crize produse de războiul Federației Ruse în Ucraina, amenințarea nucleară, dar și semnele alarmante ale schimbărilor climatice, care au adus omenirea într-un moment de cotitură fără precedent. Sunt provocări majore care necesită deciziilor înțelepte și vizionare, iar acestea nu pot fi identificate în afara unui cadru de dezbateri ample și temeinice, precum Summit-ul de la București, și nici fără acordul celor care au putere de decizie.

Programul zilei de luni, 15 mai, a fost dedicat dezbaterilor în domeniul Agriculturii și Industriei Alimentare (conferință organizată cu sprijinul Comisiei pentru Agricultură, Silvicultură, Industrie Alimentară și Servicii Specifice din Camera Deputaților), respectiv problemelor de ”Sănătate mintală”

Marți, 16 mai, a avut loc conferința dedicată domeniului Financiar-Bancar, precum și dezbaterea în domeniul Cardiologiei, organizată cu sprijinul comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților.

Dezbaterile continuă până pe 29 mai, pe lista tematicilor abordate aflându-se subiecte de actualitate imediată din domeniul transporturilor, dezvoltării durabile, energiei și societății civile.

Un record de audiență

Conferințele din cadrul summit-ului abordează tematici din sfera securității euro-atlantice, diplomației și relațiilor economice, industriei, energiei, agriculturii, sănătății, finanțelor, educației și cercetării, mediului, egalității de șanse, dar și din alte domenii conexe.

În cadrul acestui summit, Grupul de Presă MediaUno își propune să reitereze succesul internațional înregistrat cu evenimente precum „2021 Bucharest Summit: Cooperation for Development”, „Building the Post-Pandemic World: The path to a more sustainable, resilient and safe society”, ”Movers and Shakers”, „Protecting Europe in Turbulent Times, Bucharest Leaders’ Summit: The Enduring Power of Solidarity” sau “Bucharest Leaders’ Summit: Emerging challenges of the future”, serii de conferințe la care au luat parte peste 2.000 de speakeri din România și din străinătate.

Conform statisticilor Facebook, “Bucharest Leaders’ Summit: Emerging challenges of the future” (noiembrie 2022) a avut peste 1.500.000 vizualizari.