Infofinanciar > Info > Premierul nu știe dacă va rămâne în Guvern sau nu! Ciucă: „Este prematur să mă pronunț acum”
Info

Premierul nu știe dacă va rămâne în Guvern sau nu! Ciucă: „Este prematur să mă pronunț acum”

Nicolae Ciucă
Sursă foto: Jurnalul

Președintele Partidului Național Liberal, premierul Nicolae Ciucă a declarat pe data de 16 mai 2023 că va decide dacă rămâne sau nu în componența Executivului sau se va muta la Senat de abia după ce vor fi finalizate negocierile referitoare la structura viitorului Guvern. 

„Este prematur să mă pronunţ acum pentru ce funcţie voi decide să ocup. Neavând finalizate negocierile asupra structurii guvernului şi modului în care se vor redistribui portofoliile, nu pot să vă spun acum dacă rămân în Guvern sau merg la Senat”, a spus Ciucă, întrebat, după şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL, dacă, după rotativă, va rămâne în Guvern sau va prelua şefia Senatului. 

Va rămâne Ciucă în Executiv sau nu? 

Întrebat dacă își dorește să rămână în cadrul Executivului, Nicolae Ciucă a răspuns scurt „E o chestiune personală”. În plus, întrebat dacă și-ar dori ca președintele PNL în Guvern ar trebui să ocupe o funcție anume, premierul a răspuns că trebuie „Să stabilim dacă va rămâne preşedintele PNL în Guvern şi, după ce va rămâne în Guvern, va alege acea funcţie în care îşi poate servi interesele ţării, ale electoratului liberal”. 

De asemenea, premierul Nicolae Ciucă a precizat că, până în acest moment, nu a dorit să revină niciodată la o funcție pe care a ocupat-o în trecut.  

„De regulă, până în acest moment, nu am revenit niciodată pe o funcţie pe care am mai fost. Şi, ca principiu personal, am evitat inclusiv în unităţile în care mi-am exercitat responsabilitatea. E o chestiune de principiu, mi se pare că, mai ales dacă vii de la un alt nivel, influenţezi într-un anume fel şi e bine ca ce ai lăsat în urmă şi a fost bine să rămână şi ce nu a fost bine, să fie îndreptat şi este o chestiune de respect faţă de cei care sunt la conducere în momentul respectiv”, a mai explicat Ciucă.

Cum va fi realizată rocada guvernamentală 

„Pentru că am spus mai devreme că voi face referire la modul în care, nu peste mult timp, se va face această rocadă politică, aşa cum a fost ea asumată în momentul în care, împreună cu preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, am decis ca prima jumătate a acestui proiect de coaliţie să aibă la conducerea guvernului un premier liberal, iată-ne ajunşi la sfârşit de etapă şi urmează cea de-a doua în care vom realiza ceea ce nimeni nu se aştepta.

Cu mai bine de peste un an şi jumătate în urmă, pe de-o parte menţinerea acordului politic, asigurarea stabilităţii coaliţiei şi asigurarea majorităţii în parlament, astfel încât să avem certitudinea că aceste programe, pe care ni le-am asumat, fie că vorbim despre Programul de guvernare, fie că vorbim de PNRR – asumat prin fonduri europene, ce presupune de la sine un amplu program de reforme să se realizeze”, a spus luni premierul la evenimentul dedicat aniversării a 30 de ani de la înfiinţarea Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR), potrivit Agerpres.

Potrivit premierului, fără o majoritate parlamentară solidă nu ar fi putut fi posibilă dacă nu s-ar fi reușit o dezbatere și o analiză parlamentară pe proiectele de lege care au asigurat liniile de reformă asumate de către țara noastră în PNRR.