Infofinanciar > Info > VIDEO Ucrainenii încep să se priceapă la război! Au inventat metoda ”momeala”
Info

VIDEO Ucrainenii încep să se priceapă la război! Au inventat metoda ”momeala”

razboi
Credit imagine: veridica.ro

Ucrainenii au început să se perfecționeze în tehnica de război împotriva rușilor. Un videoclip care circulă în mediul online arată cum operatorii ucraineni ai dronelor de atac au căpatat experiență în tehnica „momeala” de lovire a tancurilor inamice.

Înregistrarea arată cum ucrainenii folosesc o dronă pentru a lansa o grenadă exact în trapa unui tanc rusesc T-72B3, provocând detonarea muniției aflate la bordul său.

Noua înregistrare video amintește de o alta distribuită de militarii ucraineni la începutul lunii iulie în care aceștia au reușit la fel să „arunce” o grenadă exact în trapa unui tanc, însă de la o înălțime mai joasă.

Totuși, după cum se poate vedea din noile imagini, tehnica nu are întotdeauna succes, un al doilea tanc țintit de ucraineni scăpând aproape fără avarii datorită armurii sale de protecție reactivă și a faptului că operatorii ucraineni nu reușesc să nimerească trapa.

Nu este clar dacă această tehnică de lansare a unor grenade cu ajutorul unor drone comerciale ar fi eficientă și în condiții de luptă, toate înregistrările apărute până acum părând să arate lovirea unor tancuri rusești abandonate de operatorii lor.

Însă ea poate fi folosită pentru scoaterea definitivă din acțiune a unor tancuri și a altor vehicule de luptă rusești care au fost imobilizate în zone care nu se află sub controlul forțelor armate ucrainene.

Anterior, militarii ucraineni au arătat și cum adaptează grenadele pentru a fi lansate cu ajutorul unei momeli folosite de pescari, de unde și porecla metodei.