Infofinanciar > Info > (VIDEO) Marcel Boloș a făcut anunțul oficial! Când va începe distribuirea voucherelor sociale
Info

(VIDEO) Marcel Boloș a făcut anunțul oficial! Când va începe distribuirea voucherelor sociale

marcel-bolos
sursa oradeaindirect.ro

Distribuirea voucherelor sociale va începe cu data de 13 iunie, a anunţat, luni, Marcel Boloș, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Data inițială la care acest proiect trebuia să intre în vigoare era 1 iunie, însă, Marcel Boloș a declarat luni, în cadrul unei conferințe de presă că s-au făcut modificări. Având în vedere că reprezentanţii Poştei Române au precizat că nu au primit încă voucherele pentru a le transmite beneficiarilor, Marcel Boloș a trebui să dea explicații presei prezente la Palatul Victoria în legătură cu statusul acestui proiect. 

Patru etape în implementarea voucherelor sociale

„Nici nu aveau cum. Am spus de nenumărate ori în spaţiul public că procesul este de emitere a acestor vouchere, lucru care se întâmplă în momentul de faţă. Unităţile emitente acest lucru îl fac şi domnul director general (al Poştei Române – n.r.) trebuia să vă spună că după ce au fost emise aceste vouchere, urmează distribuţia. Distribuţia începe cu data de 13 iunie, aşa cum am precizat la fiecare intervenţie în spaţiul public, şi după aceea urmează încărcarea. Etapa unu – de emitere a acestor carduri, etapa a doua – de distribuire a lor, etapa a treia – de încărcare a lor. Gândiţi-vă că sunt 2.581.000 de beneficiari care aşteaptă aceste vouchere şi care au acest proces specific pentru tranşa întâi. Obligaţiile pe care ni le-am asumat, la termenele pe care ni le-am asumat, se duc la bun sfârşit aşa cum a fost anunţat în programul de măsuri economico-sociale”, a susținut ministrul Marcel Boloş.

2,5 milioane de persoane care beneficiază de ajutor

Tichetele, oferite pe suport electronic (card), au o valoare nominală de câte 250 lei şi sunt destinate persoanelor aflate în situaţii de deprivare materială sau risc de sărăcie. Astfel, peste 2,5 milioane de persoane vor primi tichete pentru achiziţia de produse alimentare şi mese calde în valoare de aproximativ de 3 miliarde de lei. Mecanismul de distribuire prevede trei etape: emiterea cardurilor de către unităţile desemnate (imprimarea datelor beneficiarilor şi inserarea CIP-ului), împlicuire şi distribuirea prin intermediul CN Poşta Română şi încărcarea valorică a cardurilor.