Info

VIDEO! A fost o pisică mai interesantă decât Ciucă? Animăluțul i-a luat fața premierului în timpul unei conferințe

pisica ciuca observator.ro
Sursă foto: observator.ro

Prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, a vizitat granița cu Ucraina la Sighetu Marmației, unde se va construi un nou pod care să asigure trecerea peste râul Tisa, în locul unui pod din lemn cu o singură bandă de trecere. În timpul interviului de presă, acesta a fost însă eclipsat de către o pisică!

În timpul discursului de la frontieră și-a făcut apariția și o pisică, care s-a așezat pe nesimțite în fața premierului. Aceasta, vizibil îngrijită și cu zgardă, dovedindu-se astfel o localnică a orașului, a distras atenția tututor celor prezenți, inclusiv a delegației și presei.  Până și premierul și ministrul de Interne, care a fost de asemenea prezent, au fost vizibil amuzați de micuța felină, care avea treburi mai importante: se pusese să se spele. Video preluat de la ȘtirileTvr.

Aceasta nu este prima gafă la care participă premierul

La începutul acestei luni, premierul Nicolae Ciucă, împreună cu președintele camerei Deputaților Marcel Ciolacu au participat la un eveniment în care aceștia au vizitat o fabrică de asamblare a camioanelor de armată. Chiar dacă în această vizită subiectul principal de discuție era despre armată, cei doi politicieni au uitat să îl invite și pe noul  ministru al Apărării Naționale, Tîrvăr.

Într-un mod cu adevărat hilar, premierul a declarat că nu l-a anunțat pe ministru, deoarece avea impresia că Ciolacu urma să îl invite. Dar, ce să vezi! Ciolacu a crezut, la rândul său, că Tîrvăr va fi fost anunțat  de Guvern. Conform ProTV, premierul a declarat: „Domnul ministru abia a reușit să preia portofoliul, ieri. A fost o chestiune de necorelare între noi … Și am crezut că îl anunță domnu președinte Ciolacu. Dânsul a considerat că anunț eu..Sincer, eu m-am gândit ăăă … că poate este bine să vedem .. ăăă și la nivelul de lider și politic toată această … ăăă .. întreprindere de aici, astfel încât pe baza strategiei care se pregătește la nivelul Ministerul Economiei să luăm decizia politică prin care să reorientăm industria de apărare”.

Podul de la Sighet, în construcție

La eveniment s-a dezbătut subiectul legat de construcția unui nou pod peste Tisa. Podul istoric din prezent este construit din lemn, care în timp a devenit extrem de deteriorat. Acesta asigura numai un  trafic de sub 3,5 tone, iar de aceea va intra în reparații.

Noul pod va urma să fie construit în amonte cu circa 4 km și va deține de asemenea două benzi, în loc de una singură, așa cum a fost până acum.

Acesta este estimat a fi finisat până în august, 2024 și va asigura un trafic în condiții proprii cu Ucraina. „Am ajuns aici, la acest obiectiv care, sigur, nu satisface cerințele de trafic, este vorba despre un pod care asigură traficul pe un singur fir. De aceea, proiectul care a fost asumat la nivelul autorităților locale este unul foarte important și mă bucur că a existat această deschidere, astfel încât să se realizeze descentralizarea și, practic, realizarea unui parteneriat între autoritățile locale și CNAIR. Este un model care, probabil odată finalizat, va putea să fie folosit și în alte demersuri de acest fel”, a menționat premierul Ciucă în cadrul evenimentului.