Infofinanciar > Info > Veste bună pentru seniorii cu pensii mici. Veniturile se vor dubla
Info

Veste bună pentru seniorii cu pensii mici. Veniturile se vor dubla

Legea Pensiilor (sursă foto: G4MEedia)
Sursa foto: arhiva companiei

Conform unor informații transmise de fosta șefă a Casei de Pensii, după recalculare, în multe cazuri, pensiile mici se vor dubla. Aceasta a mai adăugat că, și dacă se va întâmpla ca pragul de impozitare să se majoreze, seniorii cu venituri mai mici de 3.000 de lei vor primi cu până la 100 de lei mai mult.

În cadrul unui interviu pentru Realitatea Plus, Doina Pârcălabu a transmis că odată cu recalcularea pensiilor mai mulți seniori vor avea parte de beneficii. Vizați sunt, mai ales, cei care au venituri mai mici de 3.000 de lei.

„Sunt posibile majorările de 90 % 100% în cazul persoanelor cu pensii foarte mici și care au avut un număr mare de ani de muncă, stagiul de cotizare realizat, pentru că acolo se adaugă acele sume ca urmare a punctelor de stabilitate care au o valoare unică pentru toți. Nu mai țin cont de salariile pe care le-a avut o persoană sau de locul de muncă în care a lucrat.

Acum saltul de la 2000 la 3000 ar însemna încă o creștere cu 50 la sută. Dacă discutăm în valori absolute ar însemna o creștere cu 1000 RON. Cei care au pensiile în intervalul 2000 3000 RON vor beneficia în valoarea netă sub 100 RON cei care au pensiile mai mari vor avea o pensie netă mai mare cu 100 RON dacă măsura va fi introdusă și implementată”,este declarația făcută de aceasta, conform realitatea.net