Infofinanciar > Info > Veste bună pentru vârstnici! Categoria de pensionari care se va bucura de creșteri după recalculare
Info

Veste bună pentru vârstnici! Categoria de pensionari care se va bucura de creșteri după recalculare

Categoria de pensionari care se va bucura de creșteri după recalculare
Sursă foto: republica.ro

Principalele persoane care vor beneficia de aceste creșteri semnificative sunt cei cu venituri mici. Precum și pensionarii care primesc în prezent sume între 1.500 și 2.500 de lei lunar. Mai mult, cei care au un istoric extins de contribuție. Cum ar fi un stagiu contributiv de 36 de ani, vor vedea o îmbunătățire substanțială a pensiilor lor.

Potrivit noului cadru legislativ privind pensiile, recalcularea va fi efectuată folosind un sistem care iau în considerare mai mulți factori. Inclusiv punctele de contribuție, punctele de stabilitate și punctele corespunzătoare perioadelor asimilate și necontributive.

De exemplu, pentru un pensionar care a muncit timp de 36 de ani și 7 luni. Se vor lua în considerare atât punctele de stabilitate (calculat ca 5X0,5 + 5 X 0,75 + 1 = 7,25 puncte) cât și punctele de contribuție. Aduce totalul la 44,75 puncte. Această revizuire va conduce la o creștere semnificativă a pensiei, de exemplu, de la 2.190 de lei la 3.624 de lei lunar. Aceste modificări aduc un beneficiu tangibil pentru pensionarii cu contribuții extinse și vor contribui la îmbunătățirea nivelului lor de trai, conform romaniatv.net.