Infofinanciar > Info > Veste bună pentru seniori. Guvernul acordă în acest an sute de mii de bilete pentru tratamentul balnear
Info

Veste bună pentru seniori. Guvernul acordă în acest an sute de mii de bilete pentru tratamentul balnear

sursă foto: romaniatv.net; tratament balnear pentru pensionari
FOTO: romaniatv.net

În cursul zilei de astăzi Ministerul Muncii a publicat un document care îi va bucura pe seniorii româniei. Executivul a aprobat acordarea biletelor de tratament balnear pentru acest an și în același timp a majorat și suma alocată.

Este vorba de aproape 120.000 de bilete pentru tratament balnear, care vor fi asigurate de Casa Națională de Pensii Publice ( CNPP). 

Guvernul a majorat suma pentru subvenția biletelor pentru tratamentul balnear

Aproximativ 120.000 de bilete la tratament balnear vor fi asigurate în acest an prin Casa Națională de Pensii Publice (CNPP), după ce Guvernul a aprobat actul normativ privind bugetul alocat, precum şi modul de acordare, distribuire şi decontare a acestora” potrivit comunicatului. În ceea ce privește suma alocată programului, aceasta a fost majorată cu 80.000.000 de la 220.000.000 la 300.000.000.

”Suma aprobată în vederea asigurării de tratament balnear pensionarilor și persoanelor asigurate în sistemul public de pensii, persoanelor asigurate pentru accidente de muncă şi boli profesionale și beneficiarilor unor legi cu caracter reparatoriu a fost majorată față de anul 2022, de la 229.000.000 lei la 300.000.000 lei”, se arată în documentul postat pe site-ul ministerului Muncii.

Biletele de tratament vor fi valabile în unitățile balneare aflate în proprietatea Casei Naționale de Pensii Publice. Prin urmare, numărul maxim de bilete acordate este de 60.420, repartizate pe 19 serii de trimitere ale căror durată nu va depăși 16 zile.

Guvernul acordă peste 60.000 de bilete pentru tratament balnear

”Astfel, în unităţile de tratament balnear aflate în proprietatea Casei Naţionale de Pensii Publice va fi asigurat un număr de maximum 60.420 de bilete de tratament, repartizate pe maximum 19 serii de trimitere, cu o durată de 16 zile”, se mai precizează în comunicatul Guvernului.

Numărul biletelor este suplimentat și cu biletele de tratament balnear contractate cu alte unități de profil. ”La acestea se adaugă și biletele de tratament balnear contractate cu alte unități de profil, până la nivelul sumelor prevăzute cu această destinație în bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2023”.

Pot beneficia de tratament balnear gratuit, pensionarii și persoanele aflate în registrul sistemului public de pensii. Aproximativ 15% din totalul biletelor vor fi acordate gratuit, în baza unor legi speciale cu caracter reparatoriu, precum și românilor care au suferit accidente de muncă sau boli profesionale.

”Pot solicita bilete de tratament balnear pensionarii și asigurații sistemului public de pensii, iar un procent de maximum 15% din numărul total al biletelor va fi acordat, gratuit, beneficiarilor unor legi speciale cu caracter reparatoriu, precum şi persoanelor care au suferit accidente de muncă sau boli profesionale”, potrivit mmuncii.ro.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.