Infofinanciar > Info > Veste bună pentru bucureșteni! Se construiește o nouă linie de metrou
Info

Veste bună pentru bucureșteni! Se construiește o nouă linie de metrou

Se construiește o nouă linie de metrou
Sursă foto: europafm.ro

Primăria Sectorului 4 a înregistrat în SEAP proiectul pentru extinderea liniei de metrou M4, care va conecta Gara de Nord 2 cu Gara Progresul.

Acest demers implică o investiție de 2,5 miliarde de euro și presupune colaborarea între Primăria Sectorului 4, Ministerul Transporturilor și Consiliul Județean Ilfov. Finanțarea proiectului va fi asigurată din PNRR. Cu planul de a finaliza linia în următorii ani. Reprezentanții Primăriei Sectorului 4 subliniază că municipiul București continuă să investească semnificativ în infrastructura strategică, introducând acum o conexiune de metrou directă de la Gara de Nord până la Gara Progresul.

Toate detaliile proiectului vor fi prezentate în cadrul unei conferințe de presă conduse de primarul Sectorului 4, Daniel Băluță. La eveniment vor participa și alți oficiali de rang înalt. Inclusiv Gabriela Firea, senator, Mariana Miclăuş, director general al Metrorex SA, Cătălin Cîrstoiu, managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, precum și deputații George Tuță și Ionuț Stroe.

Detaliile tehnice ale liniei de metrou

  • Lungime traseu : 11,94 km;
  • 13 Stații Noi de Metrou, 1 Depou;
  • 1 Stație Existenta;
  • 219.288,00 mp Proiectare Spatii Publice si Tehnice;
  • 141 Escalatoare, 60 Lifturi, 4 platforme elevatoare si 8 trotuare rulante, conform dailybusiness.ro.