Infofinanciar > Info > Veste bună pentru bucureșteni! S-au pus în circulație noile troleibuze Solaris
Info

Veste bună pentru bucureșteni! S-au pus în circulație noile troleibuze Solaris

stb solaris troleibuze (Sursă foto: B365)
Sursa foto: arhiva companiei

Începând cu ziua de 17 februarie, în București, călătorii circulă cu mai multe troleibuze Solaris. Mai exact, acestea funcționează pe liniile STB 93 și 61.

Din ziua de sâmbătă, 17 februarie, în București circulă, în total, șase noi troleibuze Solaris. Începând cu ziua de 19 februarie alte nouă troleibuze Solaris vor mai fi puse în funcțiune.

„Până la 1 martie vom avea 30 de troleibuze în circulație.

Troleibuzele Solaris au o lungime de 12 metri, aer condiționat, rampă de acces pentru pasagerii cu mobilitate redusă, podea coborâtă, prize pentru încărcarea dispozitivelor mobile ale călătorilor, computer de gestiune management vehicul cu funcții GPS și comunicare online, sistem de informare audio-video și sisteme de numărare a călătorilor.

Totodată, aceste troleibuze au o autonomie de 20 kilometri, având funcția de autobuz pe trasee neelectrificate. Iar conectarea/ deconectarea la/de la rețeaua electrificată se face autonom, din cabina șoferului.

Pentru achiziția celor 100 de troleibuze, Primăria Municipiului București a obținut fonduri nerambursabile de la Administrația Fondului pentru Mediu”, este mesajul pe care l-a transmis primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, într-o postare pe pagina sa de socializare Facebook, informează antena3.ro