Infofinanciar > Info > Vara ajunge mai repede în România! Meteorologii anunță temperaturi ridicate
Info

Vara ajunge mai repede în România! Meteorologii anunță temperaturi ridicate

vară temperaturi ridicate (sursă foto: romaniatv.net)
Sursa foto: arhiva companiei

După cum au transmis reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie, în unele zone de la noi din țară valorile din termometre vor urca și la 27 de grade celsius. Acestea sunt temperaturi de vară. Meteorologii au emis o prognoză actualizată.

Directorul executiv al ANM, Florinela Georgescu, a transmis care este prognoza meteo actualizată.

Cele mai ridicate temperaturi

„Cele mai ridicate temperaturi le vom înregistra în regiunile sudice, temperaturi care vor depăși frecvent 27°C. Nu este exclus ca luni să fie ziua cea mai caldă și să avem și temperaturi de 30°C, dar foarte cald va fi în toată țara.

Multe temperaturi de peste 24°C doar zona litorală va fi mai defavorizată, pentru că sub influența temperaturii apei, care este încă una foarte scăzută, acolo maximele vor fi doar între 16°C și 20°C de grade”, este mesajul pe care l-a transmis Florinela Georgescu.

Temperaturi de vară

„În restul țării însă, temperaturile sunt normale mai degrabă pentru începutul verii. Este adevărat însă că temperaturile din cursul nopților, chiar dacă sunt și ele în creștere, nu sunt chiar atât de ridicate ca într-o zi de vară.

Weekend-ul nu va fi doar foarte cald, dar va fi și cu o vreme în general frumoasă și cu mai puține intensificări ale vântului. Deci să profităm de acest weekend”, a mai adăugat aceasta, conform antena3.ro 

Cum va fi vremea vineri, 29 martie

În ziua de 29 martie, în unele zone ale țării noastre, temperaturile vor coborî puțin. De asemenea, vremea va fi una ploioasă pe alocuri.

Vineri, 29 martie, valorile din termometre vor fi mult mai mari decât cele care sunt normale pentru această perioadă a anului. În acest fel, cele mai ridicate temperaturi se vor situa între 17 și 24 de grade Celsius. Numai în partea de nord a României, dar și la munte, vor fi înnorări și va ploua slab. În estul, centrul și sudul țării vântul va avea intensificări temporare. De asemenea, acest lucru se va mai întâmpla și la munte. Cele mai mici temperaturi vor fi cuprinse între 3 și 14 grade celsius.

Intensificări ale vântului

Până vineri, 29 martie, la ora 21:00, vor exista intensificări ale vântului temporare. Acest lucru se va întâmpla în cea mai mare parte a României. Vitezele vor fi cuprinse, în general, între 45…55 km/h. În zona montană, vântul va sufla cu o putere care va trece de 60…70 km/h.

În plus, în noaptea dinspre ziua de joi, 28 martie, și vineri, 29 martie, va exista o instabilitate temporar accentuată. În plus, vor fi și averse, pe arii restrânse. Acestea vor fi însoțite și de descărcări electrice, informează a1.ro