Infofinanciar > Info > Valabilitatea voucherelor energetice, prelungită
Info

Valabilitatea voucherelor energetice, prelungită

vouchere (sursă foto: focuspress.ro)
sursă foto: arhiva companiei

A fost prelungită valabilitatea voucherelor pentru energie. Acest lucru a fost anunțat joi, 16 noiembrie, de ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu.

Data inițială de valabilitate era 31 decembrie 2023. Voucherele vor avea valabilitatea prelungită până la 31 martie 2024.

„Veste bună pentru cei care sunt beneficiari ai voucherelor pentru energie, am prelungit valabilitatea până la 31 martie 2024, așa cum anunțasem, am formalizat această măsură, astfel încât beneficiarii, gospodăriile vulnerabile, să poată să plătească facturile la energie cu aceste vouchere până la 31 martie 2024, termenul inițial era 31 decembrie 2023”, a transmis Adrian Câciu la finalul ședinței de Guvern.

Acesta a mai precizat că prelungirea valabității acestor vouchere a fost aprobată în urma unor consultări cu Comisia Europeană.

Cine poate beneficia de aceste vouchere

Beneficiarii acestor vouchere fac parte din categoriile de persoane vulnerabile. În aceste categorii întră pensionarii cu vârsta egală sau mai mare de 60 de ani care au venituri lunare mai mici sau egale cu 2.000 lei. Și pensionarii cu pensie de invaliditate, cu venituri lunare realizate mai mici sau egale cu 2.000 lei, beneficiază de aceste vouchere.

De asemenea, persoanele încadrate în grad de handicap grav, atât copii cât și adulți, care au venituri proprii lunare mai mici sau egale cu 2.000 lei, pot beneficia de acest lucru.

În aceste categorii mai întră și familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei, în conformitate cu Legea nr. 277/2010, republicată, cu modificările și completările ulterioare. Tot aici se regăsesc și familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social, în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare, potrivit RomâniaTV.net