Infofinanciar > Info > Vacanța de Rusalii a luat cu asalt litoralul românesc! Cât plătesc turiștii pentru o noapte în cele mai populare stațiuni
Info

Vacanța de Rusalii a luat cu asalt litoralul românesc! Cât plătesc turiștii pentru o noapte în cele mai populare stațiuni

Litoral românesc Sursa foto Alltur
Sursa foto Alltur

În perioada vacanței de Rusalii, se estimează că peste 70.000 de turiști vor alege litoralul ca destinație de relaxare și distracție. Stațiunea Mamaia se află printre cele mai căutate destinații, cu o varietate de opțiuni de cazare. Potrivit Federației Patronatelor din Industria Ospitalității din România, prețurile pentru camerele la hotelurile de trei stele încep de la 135 lei pe noapte.

„Destinaţiile montane, Destinaţiile balneare, Destinaţiile de turism rural, Delta Dunării, Litoralul românesc – în topul preferinţelor turiştilor! Cele mai solicitate sunt locaţiile de 3 şi 4 stele care oferă facilităţi şi servicii suplimentare pentru confortul turiştilor – indiferent de preţ.

Un număr foarte mare de locaţii de 4 stele şi-au epuizat complet locurile de cazare cu multe săptămâni înainte, iar în cele mai cunoscute staţiuni montane şi în Delta Dunării gradul de ocupare este de 100%. Peste 70.000 de turişti aşteptaţi pe Litoral în vacanţa de Rusalii! Continuă ritmul foarte bun de rezervări şi pentru această perioadă, dar şi pentru întreaga vară”, a transmis Corina Martin, secretar general al FPIOR.

Prețuri de lux în stațiunile de pe litoral

Mamaia rămâne stațiunea cea mai solicitată de pe litoral, atrăgând un număr mare de turiști în vacanța de vară. Tarifele pentru cazare în Mamaia variază în funcție de categoria hotelurilor. În hotelurile de 3 stele, prețurile încep de la 135 lei pe noapte pentru o cameră, fără mic dejun inclus.

Pentru hotelurile de 4 stele, tarifele se situează în jurul valorii de 220 lei pe noapte, incluzând micul dejun. Există și opțiuni de cazare în regim All Inclusive, cu tarife de aproximativ 500 lei pe noapte pe cameră. Pe locul al doilea în preferințele turiștilor se află stațiunea Eforie, unde prețurile pentru cazare încep de la 99 lei pe noapte în hoteluri de 3 stele și pot ajunge până la 500 lei pe noapte în cadrul pachetelor All Inclusive.

Grad de ocupare de 100%

Gradul de ocupare în cele mai populare stațiuni montane și în Delta Dunării atinge 100%, semn că aceste destinații sunt extrem de căutate de către turiști.

„Tichetele de vacanţă – cel mai bun instrument de promovare a României turistice, în absenţa oricărei campanii de promovare din partea Ministerului public. Deşi, în continuare, promovarea turismului românesc nu este o prioritate pentru cei care administrează turismul la nivel naţional, tichetele de vacanţă îi trimit pe români în Romania şi oferă zile de vacanţă şi aventură pentru sute de mii de români”, a explicat Corina Martin, potrivit HotNews.

Voucherele de vacanță reprezintă un sistem de beneficii acordate angajaților, oferindu-le posibilitatea de a beneficia de servicii turistice la prețuri avantajoase. Aceste vouchere pot fi utilizate pentru achiziționarea de pachete turistice, cazare, transport sau alte servicii conexe în cadrul agențiilor de turism partenere.