Infofinanciar > Info > Ungaria respinge orice încercare de transformare a NATO. Nu vor să aducă războiul mai aproape
Info

Ungaria respinge orice încercare de transformare a NATO. Nu vor să aducă războiul mai aproape

Ungaria respinge orice încercare de transformare a NATO într-o alianță ofensivă
Sursa foto: capital.ro

La reuniunea miniștrilor de externe din țările NATO de miercuri și joi, Ungaria a zis că nu va sprijini nicio propunere care ar putea orienta Alianța către o atitudine beligerantă. Sau care ar putea să o transforme într-o forță de natură ofensivă, conform declarațiilor ministrului de externe Peter Szijjarto.

Szijjarto a subliniat că NATO este o alianță cu caracter defensiv și că orice încercare de a schimba această natură ar fi periculoasă și ar crește riscul de escaladare a conflictelor.

El a adăugat că, deși recunoaște atrocitățile războiului și le condamnă. Este important să se clarifice că situația actuală nu implică direct Ungaria sau NATO într-un conflict militar activ. Acest lucru subliniază poziția Ungariei de a păstra NATO în sfera sa tradițională de apărare și de a evita implicarea în operațiuni militare ofensive.

El a menționat și declarațiile recente ale unor politicieni vest-europeni despre posibilitatea de a trimite trupe militare în Ucraina. A subliniat că Ungaria respinge orice inițiativă care ar putea intensifica conflictul, conform economica.net.