Info

Ungaria primește încă o lovitură! MOL va livra doar 25% din cantitatea de combustibili necesară

economica.net
FOTO: economica.net

Veste neplăcută pentru Ungaria, furnizorul de produse petroliere MOL a anunțat că benzinăriile vor primi doar 25% din necesarul de combustibili începând cu prima zi a săptămânii viitoare. O lovitură sub centură pentru regimul lui Orban, în condițiile în care MOL este un cel mai mare jucător de pe piața petrolieră din Ungaria, compania asigură 80% din volumul necesar de combustibili.

MOL și-a argumentat  decizia susținând că dorește să planifice comanda de combustibili și să asigure securitatea națională a aprovizionării. Nu este exclus ca începând cu 19 septembrie să apară cozi la stațiile peco din cauza raționalizării benzinei și a motorinei. Totodată este posibil că șoferii să poată alimenta doar cu o anumită cantitate de combustibili.

În curusl acestui an MOL a mai recurs la aceste metode de raționalizare a combustibililor, ultima oară în luna iunie. Operatorul petrolier a redus cantitatea de carburanți care putea fi achiziționată la 50 de litri după ce anterior lunii iunie șoferii puteau alimenta cu maxim 100 de litri, cu precizarea că este vorba de cantitatea maximă de carburanți care putea fi achiziționată la preț redus.

Câteva precizări despre plafonarea prețurilor combustibililor și restricțiile de alimentare impuse de MOL în Ungaria

De exemplu, autoturismele care erau înregistrate în Ungaria puteau achiziționa cantitatea de combustibil dorită, în limita 50 de litri, la un tarif preferențial,  în timp ce șoferii care tranzitau țara erau nevoiți să achite tariful întreg. Însă, pentru șoferii unguri, odată ce limita de 50 de litri era atinsă, iar aceasta nu era suficientă, șoferul care dorea să-și suplimenteze cantitatea de combustibili plătea pentru benzina suplimentară prețul întreg.

Plafonarea prețurilor combustibililor era încă în vigoare din noiembrie 2021, iar această măsură a fost apoi prelungită până la 15 mai. Guvernul a introdus-o pentru a atenua impactul inflației ridicate. Prețul brut maxim de vânzare care putea fi aplicat de furnizori  era de 480 HUF (1,3 euro) pe litru, la fel ca și prețul cu amănuntul aplicat de benzinării. Nu pot fi percepute alte costuri sau taxe, iar furnizorul, MOL, în cea mai mare parte nu poate refuza să încheie un contract cu un comerciant cu amănuntul care aplică prețul oficial.

Așadar, de acum încolo, benzinăriile vor trebui să plătească pentru carburanți atât cât pot vinde. Înainte de această măsură, însă, după introducerea plafonului de preț, stațiile de benzină cumpărau combustibil la un preț mai mare decât cel cu care îl vindeau. Acest lucru era deosebit de neprofitabil pentru benzinăriile mai mici și le punea în pericol activitatea.

Agenția de presă ungară, MTI a solicitat un punct de vedere din partea companiei, aceasta din urmă a răspuns că limita a fost stabilită în funcție de ceea ce se consideră a fi îndeajuns pentru un utilizator persoană fizică.

Cererea de carburanți din benzinării a crescut la niveluri record, astfel că societatea petrolieră ungară MOL a introdus restricții cantitative. Benzinăriile „normale” avea un plafon de 100 de litri pentru o singură achiziție, indiferent de moneda în care se plătește. Pentru benzinăriile cu o cifră de afaceri mai mare, aceasta era plafonată la 500 de litri. Guvernul a anunțat că prețul benzinei și al motorinei va fi, de asemenea, plafonat la 480 de forinți (1,3 euro) pe litru începând cu 28 februarie.

Restricție din partea MOL

MOL a introdus această restricție deoarece marile companii care au contracte la prețuri angro au început să cumpere carburanți de la benzinării, deoarece altfel nu ar fi fost supuse plafonării prețurilor, explică Portfolio. Cu toate acestea, ele ar obține acum combustibilul la un preț mai mare. Astfel, este mai probabil ca acestea să meargă la benzinăriile MOL și să alimenteze cu sute sau mii de litri. Așadar, motivul pentru care MOL a introdus restricția este același cu cel pentru care lanțurile de magazine au introdus restricții cantitative în cadrul înghețării prețurilor la anumite produse alimentare.

Cu toate acestea, MOL nu este prima care introduce restricții de volum în Ungaria. Și Shell a făcut acest lucru „pentru a menține securitatea aprovizionării”, iar începând cu 22 februarie 2022, în zece benzinării Shell situate de-a lungul principalelor rute de tranzit se va putea face plinul la maximum aproximativ 100 de litri de orice carburant cu o valoare brută de 50.000 de forinți pe tranzacție. Ca și până acum, nu există o limită a numărului de achiziții pe zi la aceste stații, ci doar a cantității unice care poate fi distribuită la pompă. Acest lucru se datorează faptului că mulți șoferi de camion își fac acum plinul în Ungaria, potrivit hungarytoday.