Infofinanciar > Lumea la zi > Ungaria nu vrea să participe la acțiunile NATO pentru ajutorarea Ucrainei. Szijjártó: „Vrem să ne ţinem departe”
Lumea la zi

Ungaria nu vrea să participe la acțiunile NATO pentru ajutorarea Ucrainei. Szijjártó: „Vrem să ne ţinem departe”

Ungaria nu vrea să participe la acțiunile NATO pentru ajutorarea Ucrainei. Szijjártó: „Vrem să ne ţinem departe”
Sursa foto: arhiva companiei

Guvernul maghiar refuză să participe în vreun fel la pregătirea militarilor ucraineni sau la livrarea de arme. Însă presiunea asupra Ungariei este enormă. Se așteaptă ca în următoarele săptămâni să aibă loc o mare confruntare pe tema propunerii NATO, a avertizat luni, 13 mai, ministrul de externe al Ungariei, Péter Szijjártó, citat de MTI.

Liniile roșii, pe care NATO le-a trasat în trecut, au început să se șteargă. Acestea afirmau că alianța nu se implică în războiul Ucrainei. De asemenea, acestea mai afirmau și că este necesară adoptarea oricăror acțiuni pentru a evita o confruntare directă cu Rusia. Aceste lucruri au fost transmise de către Szijjarto parlamentarilor partidului de guvernământ. Oficialul a participat luni, 13 mai, la o şedinţă a grupului parlamentar al Fidesz.

Conform declarațiilor oferite de Szijjarto, Ungaria nu vrea absolut deloc să se implice în acțiunile NATO în acest sens.

„Noi vrem să ne ţinem departe de acest lucru. Nu putem împiedica asta, dar ne dorim cu siguranţă un lucru, de fapt, mai degrabă trei lucruri. Unu: ca militarii maghiari să nu fie nevoiţi să participe la aşa ceva. Doi: ca nimic din acţiunile de acest tip să nu se întâmple pe teritoriul Ungariei. Şi trei: ca niciun ban din banii contribuabililor maghiari să nu fie utilizat pentru aşa ceva”, a transmis oficialul, conform omniapres.md