Infofinanciar > Info > Un român a câștigat titlul european la poker! În joc e vorba de un premiu de peste 1,1 milioane de euro
Info

Un român a câștigat titlul european la poker! În joc e vorba de un premiu de peste 1,1 milioane de euro

Razvan Belea
Sursa foto: cazino365

Al șaselea cel mai mare turneu principal din istoria PokerStars European Poker Tour și-a desemnat câștigătorul la Hyatt Regency Paris Etoile. Dintr-un lot de 1.606 participanți la 2023 EPT Paris Main Event, PokerStars, Răzvan Belea și-a adjudecat cea mai mare parte din fondul de premii de 7.708.800 de euro, după ce l-a învins pe suedezul Peter Jorgne.

Ajuns în ziua finală ca lider la jetoane, românul cu 1,25 milioane de dolari în încasări MTT pe PokerStars, Răzvan Belea a rămas în fața celor patru adversari finaliști până la capăt, continuând un parcurs remarcabil în ultimele două zile. El s-a menținut pe primul loc după Ziua 4 și 5, fără să cedeze niciodată prima poziție în clasament în timpul unei mari finale pline de acțiune.

A fost primul titlu EPT Main Event pentru un jucător de poker din România, Belea terminând un loc mai sus decât Dany Parlafes la EPT Deauville 2015, când popularul turneu a fost găzduit de Franța pentru ultima oară.

În urma victoriei sale, românul Răzvan Belea a câștigat un premiu în valoare de 1.170.000 de euro, în timp ce suedezul Peter Jorgne a trebuit să se mulțumească cu un premiu de consolare de 780.100 de euro, obținând de departe cel mai mare câștig al său în circuitul de poker live.

Românul a făcut ravagii la mesele de joc

Belea și-a început călătoria în poker jucând freeroll-uri pentru a-și construi un bankroll și a participat deja la mai multe evenimente principale EPT înainte de a se înscrie la acesta.

„Este ireal, (…) este tot ce am visat de când am început să joc poker. Mă uitam tot timpul la EPT-uri, am jucat câteva, iar acum sunt aici, este un sentiment incredibil, nu știu ce să spun… Sunt un pic emoționat, dar oricum, mi-am urmat visul de la început și am studiat multe ore în spatele calculatoarelor. Totul este posibil!”, a declarat Belea în interviul acordat după câștigarea finalei.

Românul a făcut ravagii la mesele de joc în ultimele două zile de turneu, trimițând mai mulți adversari la casa de plăți. Răzvan Belea a avut, de asemenea, mult sprijin din partea compatrioților săi români de acasă. „Mi-au oferit tot sprijinul și toate mesajele. Toată țara m-a urmărit până la final. Și mi-au spus: «O să câștigi și o să câștigi!». Și chiar am crezut asta!”, a mai declarat Belea după victorie.

Cine au fost cei cinci finaliști de la Paris

Doar cinci jucători s-au întors la locurile lor de la masa principală de joc și a existat o discrepanță uriașă între primii patru din clasament și Henri Kasper, deoarece estonianul avea la dispoziție doar 11 big blind-uri și mărunțiș. El a trecut cu niște blocaje preflop, în timp ce liderul la jetoane Belea a obținut un pot semnificativ atunci când a făcut flop cu un full house.

În ziua finalei au mai participat și Fabrice Bigot și Brian Delaney. Din iulie 2021, Bigot a bifat trei victorii în capitala Franței, înainte de a ajunge la masa finală în Evenimentul Principal EPT Praga 2022, terminând pe locul 11, pentru 74.950 de euro.

Clasamentul final 2023 EPT Paris Main Event arată astfel:

1     Razvan Belea, România – 1.170.000 euro

2     Peter Jorgne, Suedia – 780.100 euro

3     Fabrice Bigot, Franța – 535.850 euro

4     Brian Delaney, Marea Britanie – 412.200 euro

5     Henri Kasper,Estonia – 317.050 euro

6     Konstantin Held, Germania – 244.000 euro

7     Denzel Spekman, Olanda – 187.650 euro

8     Johan Schultz-Pedersen, Danemarca – 144.300 euro

9     Mehdi Chaoui, Maroc – 111.000 euro, conform PokerNews.