Lumea la zi

Un nou lider mondial în pericol de moarte! Medicii sunt îngrijorati de starea sa de sănătate

Ayatollahul Khamenei, liderul suprem al Iranului, Sursă foto: unsplash.com
Sursă foto: unsplash.com

Ayatollahul Ali Khamenei, liderul suprem al Iranului, s-a îmbolnăvit grav după ce a fost supus unei intervenții chirurgicale pentru o obstrucție intestinală la sfârșitul săptămânii anterioare. Vestea a fost făcută publică de 4 persoane care cunosc în detaliu starea de sănătate a liderului iranian. În prezent, Khamenei se află sub observația medicilor, după ce săptămâna trecută starea politicianului era considerată „critică”.

În vârstă de 83 de ani, ayatollahul Ali Khamenei a fost operat la sfârșitul săptămânii trecute la nivelul intestinelor, după ce acesta a acuzat dureri foarte mari la nivelul stomacului. Potrivit persoanelor care s-au aflat în jurul lui Khamenei, după ce a avut loc operația, situația politicianului s-a înrăutățit subit, fiind nevoit să-și petreacă timpul „la pat” sub observația unei echipe de medici.

Cei din urmă, care-l monitorizează permanent pe Khamenei, sunt încă îngrijorați de starea liderului Iranian, chiar dacă aceasta s-a îmbunătățit față de zilele anterioare. Medicii consideră că politicianul trebuie dus la spital, deoarece acesta este încă prea slăbit pentru a sta chiar și „la pat”.

Persoanele care au oferit aceste informații spațiului public nu vor să le fie dezvăluită identitatea, întrucât subiectul stării de sănătate a liderului de la Teheran este unul foarte sensibil.

În urma acestor evenimente, oamenii politici din jurului lui Khamenei i-au anulat acestuia toate întâlnirile de săptămâna trecută, pe care liderul de la Teheran trebuia să le onoreze, scrie G4Media.

Acum trei luni era „în război” cu SUA

Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a acuzat „duşmanii” străini, în special SUA, că au stat la baza protestelor care s-au desfășurat timp de o săptămână în luna iunie, după ce o clădire s-a prăbușit în Abadan. În urma acestui incident din sud-vestul Iranului, şi-au pierdut viaţa 37 de persoane.

SUA „speră să poată ridica poporul împotriva Republicii Islamice printr-un război psihologic, activităţi pe internet, bani şi mobilizarea mercenarilor”, a precizat liderul de la Teheran la acea vreme.

„Americanii şi occidentali au mai făcut erori de calcul în trecut (…) Astăzi, din nou, fac o eroare de calcul, crezând că pot opune naţiunea iraniană Republicii Islamice” ; „Astăzi, cea mai importantă speranță a dușmanilor de a lovi țara se bazează pe protestele populare” a mai completat acesta.

Oamenii care au participat la aceste proteste spun că această tragedie a avut loc din cauza corupției și a neglijenției de care au dat dovadă guvernanții iranieni. Participanții au scandat sloganuri împotriva oficialilor, inclusiv a lui Khamenei. În plus, locuitorii din Iran au acuzat Guvernul că a întrerupt forțat serviciile de internet, pentru a putea stopa organizarea de mitinguri și difuzarea de videoclipuri.