Infofinanciar > Lumea la zi > Un nou discurs controversat al lui Donald Trump! Fostul Președinte i-a comparat luni pe migranți cu Hannibal Lecter din filmul „Tăcerea mieilor”
Lumea la zi

Un nou discurs controversat al lui Donald Trump! Fostul Președinte i-a comparat luni pe migranți cu Hannibal Lecter din filmul „Tăcerea mieilor”

Donald Trump (sursă foto: CNN)
sursa foto arhiva companiei

Fostul președinte Donald Trump i-a comparat luni pe migranți cu personajul Hannibal Lecter din filmul „Tăcerea mieilor”, în timp ce a intensificat retorica anti-imigranți care a devenit un punct de sprijin al comentariilor sale din campanie.

„Sunt oameni duri, în multe cazuri din închisori, din penitenciare, din instituții de boli mintale, din aziluri de nebuni”, a spus el despre migranții care intră ilegal în țară. „Știți, azilurile de nebuni, sunt chestii din „Tăcerea mieilor”.”

„Hannibal Lecter, îl cunoaște cineva pe Hannibal Lecter?”, a adăugat el, în râsetele publicului, în timpul unui lung interviu cu Right Side Broadcasting Network la proprietatea sa Mar-a-Lago din Palm Beach, Florida. „Nu-i vrem în această țară”.

Trump și comparațiile

În filmul din 1991, Hannibal Lecter este un criminal în serie și un canibal.

Trump a mai invocat filmul atunci când a vorbit despre migranți, inclusiv referiri la Conferința de acțiune politică conservatoare de luna trecută și într-un discurs din New Hampshire în ianuarie.

În interviul de luni, Trump i-a dezumanizat și mai mult pe migranți, comparând limbile lor cu limbile de pe Marte.
„Nici măcar nu avem profesori pentru unele dintre aceste limbi. Cine ar putea crede asta? Avem limbi care sunt, cum ar fi, de pe, de pe planeta Marte?”. a spus Trump. „Nimeni, nimeni nu știe cum să, știți, să le vorbească”.

De asemenea, Trump a afirmat în mod fals că nu mai există sport în orașele care au cunoscut afluxuri de migranți.

„Avem copii care nu mai merg la școală. Îi dau afară din parc. Nu mai există Little Leagues, nu mai există sporturi, nu mai există viață în New York și în atât de multe dintre aceste orașe”, a spus el.

New York, Chicago și Denver și alte orașe au avut mii de sosiri de migranți în ultimul an, în condițiile în care numărul de treceri ale frontierei a crescut în ultimele luni. Președintele Joe Biden a vizitat săptămâna trecută frontiera sudică în aceeași zi în care Trump se afla acolo, subliniind importanța tot mai mare a imigrației în cursa pentru alegerile din 2024, scrie NBC News.