Infofinanciar > Info > Un alt ciclon se apropie de România! Avertizare de la ANM
Info

Un alt ciclon se apropie de România! Avertizare de la ANM

Europa este nepregătită în fața catastrofelor climatice
sursă foto: adevarul.ro

Zilele trecute, un ciclon a trecut pe teritoriul României. Din cauza acestuia, au existat fenomene meteorologice extreme. Meteorologii aubfost nevoiți să emită Codul Roșu de vreme rea.

Iar acum, potrivit experților din partea Administrației Naționale de Meteorologie spun că ceea ce s-a întâmplat în zilele 25 și 26 noiembrie s-ar putea repeta. Florinela Georgescu, director de prognoză la ANM, vine acum cu mai multe detalii despre ceea ce ar putea să se întâmple zilele urmtătoare.

„Nu trebuie să ne speriem, dar vine un alt ciclon. El vine din Europa cu fenomene mai puţin severe şi sperăm să se păstreze. Până la jumătatea săptămânii trebuie să fim atenți mai ales la nopțile care urmează, pentru că vor fi cu temperaturi negative în toată țara, adică cam de la -8 spre -1 grad, iar posibil în noaptea de marți spre miercuri, chiar mai scăzut în depresiuni, probabil pe fondul unui cel mai degajat. Temperaturile acestea foarte scăzute, în condițiile în care există la sol un pic de zăpadă sau apă în urma ploilor, vor favoriza formarea ghețușului”, spune Florinela Georgescu, citată de antena3.ro.